2016-04-24
突然想食拉面,馬上去了豚王。自問係重口味之人,比起輕盈既一蘭,重口味既豚王更加係我杯茶今日好好彩唔駛等位。我地一行二人叫左《黑王》,《赤王》同《燒叉燒》。順帶一提,今期限定王係黑醋王,有少少fusion甘,都幾吸引。《黑王》同我期待既一樣,好香好濃好滑!《赤王》辣度十足,好辣者必叫!《燒叉燒》呢個有驚喜!係。十。分。好。味。叉燒剛剛燒起,好香好脆。提外話,你叫《黑王》或者《赤王》既話,會有一張餐巾比你的。千祈唔好諗住唔用本來係想比個笑笑的,但食到中途,我地都不約而同地覺得飽飽濟濟,而無左食完豚王好想再食多一碗既感覺。飯後仲覺得好口喝添!總括而言,我地帶住期待入去,接近一百蚊一碗既拉面,都算有質素,對得住價格。但同其他豚王分店比,就遜色左少少喇。所以,今次比個ok先!希望九龍區唯一的豚王分店會有進步,追上其他分店既完美品質喇(可以令人食到最尾都覺得想食多碗)!
《黑王》
同我期待既一樣,好香好濃好滑!
《赤王》
辣度十足,好辣者必叫!
《燒叉燒》
呢個有驚喜!係。十。分。好。味。叉燒剛剛燒起,好香好脆。