2022-07-31
這間餐廳除了冷鍋酸菜魚、麻辣烤魚是招牌之外, 麻辣重慶雞煲同樣出色, 餐廳選擇比較多, 除了晚市主打菜、特式小菜、涼菜、小食及重慶燒烤我們點了麻辣重慶雞煲(半份)可以選擇辣度走辣、BB辣至大辣辣味慢慢滲出, 辣椒仔與香料絕不吝薔, 整煲都是滿滿的, 麻香味十足雞煲雞件比較啖啖肉, 雖然是半份, 份量都比較多, 配料有豆卜、大量香菜及芝麻, 香氣撲鼻、點了BB辣, 已經非常入味, 雞肉鮮嫩, 必食推介👍🏻麻辣脆耳涼伴紅油豬耳, 爽脆可口、麻辣鮮香, 這個點了大辣, 越食越惹味, 作下酒菜一流香酥花枝丸油炸至金黃色, 花枝丸每一口都彈牙又有嚼勁, 小食推介👍🏻烤牛肉(2串)重慶燒烤種類很多, 點了其中一款烤牛肉, 烤出鮮嫩香辣的小串, 牛肉很嫩、一口一串, 辣中帶甜, 燒烤味濃飲品🍹藍莓沙冰市面比較少有, 酸酸甜甜很解渴, 夏天之選菠蘿沙冰清涼爽甜, 沙冰口感細膩幼滑, 味道不錯環境舒適企理設有卡座, 服務態度親切, 常提點注意爐邊小心燙手,非常細心, 整體CP值高, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ附近是利園一期設有停車場, 適合揸車朋友, 位置非常方便
我們點了
麻辣重慶雞煲(半份)
可以選擇辣度走辣、BB辣至大辣
麻辣脆耳
香酥花枝丸
油炸至金黃色, 花枝丸每一口都彈牙又有嚼勁, 小食推介👍🏻
烤牛肉(2串)
飲品🍹
藍莓沙冰
市面比較少有, 酸酸甜甜很解渴, 夏天之選
菠蘿沙冰
清涼爽甜, 沙冰口感細膩幼滑, 味道不錯
附近是利園一期設有停車場, 適合揸車朋友, 位置非常方便