2023-03-30 60 views
好耐冇去台灣旅行,估唔到旺角竟然有一間咁正宗台灣味道既餐廳今次同frd一齊打卡呢間餐廳既下午茶套餐。佢哋下午茶套餐好抵食,A部分可以揀一款主食(有飯有麵),B部分可以揀三款小食,C部分可以揀一款飲品,加咪total 得39蚊。主食部分我揀左滷肉飯 滷肉飯係台灣小食既靈魂,我一試便知呢間餐廳係好地道既台灣味。滷肉惹味但唔會咸,燜得好軟爛有五香味。醬汁份量夠,飯粒軟硬適中。小食部分,我揀左鹽酥雞,台灣腸同醬軟骨。雞粒炸得外皮好酥脆,入面啲肉好滑。台灣腸我都好鍾意食,因為佢肉味重,不過外面有少少幹,好在入面好Juicy。醬軟骨有少少鹹,不過味道都算ok。飲品部分,我額外加15蚊揀左梅子金桔檸檬。我覺得好抵,街邊台灣飲品都要至少二三十蚊。梅子金桔檸檬入面加左一粒台灣話梅,係點睛之作,少少鹹味帶出金桔檸檬既酸甜味,又特別又好飲 下次會再點。Frd唔想食太多野,所以點左起司肉鬆蛋餅。蛋餅一上枱賣相好讚,我都忍唔住試一塊。薄薄既蛋餅入面包住芝士同超多肉鬆。切開既每一小件,件件都有會食到肉鬆。芝士同肉鬆真係完美拍檔。Frd加左8蚊跟一杯珍珠奶茶,真係好抵,不過佢話味道就不過不失。下次好有興趣再黎試下佢
好耐冇去台灣旅行,估唔到旺角竟然有一間咁正宗台灣味道既餐廳
今次同frd一齊打卡呢間餐廳既下午茶套餐。
精選下午茶套餐

主食部分我揀左滷肉飯
。醬軟骨有少少鹹,不過味道都算ok。
 下次會再點。

起司肉鬆蛋餅

梅子金桔檸檬,珍珠奶茶

下次好有興趣再黎試下佢哋既正餐
2023-03-29
$40 (Tea)
精選下午茶套餐
起司肉鬆蛋餅
梅子金桔檸檬,珍珠奶茶
  • 梅子金桔檸檬,鹽酥雞,起司肉鬆蛋餅,珍珠奶茶