2019-01-11
尖沙咀鬧市入面,想搵一間可以放慢腳步,relax一下嘅餐廳真係唔容易。呢間餐廳環境舒適,叫杯飲品就可以坐低享受慢活嘅時光,完全啱晒我心意。穿過扶手梯就入到餐廳,好有台式cafe嘅面貌。只會係課堂見到嘅黑板、用小書檯做嘅餐桌⋯⋯每個角落都充滿著寫意、悠閒、浪漫、樸實、清純⋯⋯等等嘅感覺。仿佛重回童年時光,回到純真、可愛嘅小時候。自助點餐嘅流行,令一眾文青可以隨著自己嘅心情、不拘束嘅情況下叫野食,亦可以寫紙點餐,幾方便。餐廳用紅外線提示器提醒客人自取食物。飲左杯熱辣辣朱古力同埋士多啤梨奶昔,食個all day breakfast,睇得又食得。食物靚嘅程度真係要相機食先!食物新鮮即叫即做,又有開胃嘅車厘茄伴碟,食到飽飽地咬一啖好正。由於太開心,仲叫埋黑松露意粉同蜆肉意粉。黑松露好香,蜆肉就少少辣好惹味!今晚真係冇揀錯餐廳,下次再同朋友黎過!
餐廳用紅外線提示器提醒客人自取食物。