2024-05-03 420 views
🍽️ 必勝客 (元朗)📍元朗青山公路- 元朗段123號開心廣場2樓201號舖-作為明太子愛好者嘅我呢排發現Pizza Hut竟然出咗日式明太子味嘅Pizza同意粉!套餐每人除開$100有找,一定要去食😋😋💫明太子照燒鮑魚爆脆批 (大批$236)每一件Pizza上面都有一大舊照燒鮑魚,一共有成8件!感覺性價比極高🤩🤩🤩而且好欣賞鮑魚肉質細嫩彈牙,原來做Pizza配料咁夾🤤🤤其他餡料亦都好豐富,除咗鮑魚之外,仲有木魚花、蘑菇、蕃茄、青瓜同埋主角明太子沙律醬😋😋各種食材嘅味道都好夾,最重要嘅係佢哋並冇搶咗明太子嘅風頭😍😍😍要讚嘅就係佢新出嘅嘅爆脆批底,輕盈薄脆,配合埋濃味嘅餡料一齊食真係好夾,完全唔會覺得膩呀👍🏻👍🏻👍🏻💫明太子忌廉海鮮意粉($89)明太子迷必食😍😍明太子份量好多,同忌廉汁撈埋,比例啱啱好🤌🏻🤌🏻每一啖意粉都有香濃嘅明太子忌廉味😚😚😚鹹鹹香香真係好滿足🤩🤩而且海鮮比例都好多,CP值好高呀🫶🏻🫶🏻💫雞翼(原味)8隻($74)有冇人每次食Pizza Hut都一定要食雞翼🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️無論係原味定係辣味,都一樣咁惹味🥰🥰最鍾意佢夠晒入味,咬落有肉汁💦💦必食必食🫶🏻🫶🏻💫必勝
🍽️ 必勝客 (元朗)
📍元朗青山公路- 元朗段123號開心廣場2樓201號舖

💫明太子照燒鮑魚爆脆批 (大批$236)

💫明太子忌廉海鮮意粉($89)

💫雞翼(原味)8隻($74)

💫必勝甜芝芝奶油批 (迷你批)($58)
之前外賣試過一次,已經對佢念念不忘🤭🤭今次堂食再叫!果然更加好食👍🏻👍🏻表面有好多鹹香中帶微甜嘅芝士,配埋鬆軟嘅批底同埋香脆嘅批邊😋😋其實我覺得佢好適合作為一個開胃菜🤣🤣個人最鍾意就係將佢沾滿煉奶,口感味道都有啲似脆豬😍😍😍

🌟 Pizza Hut真係一間由細食到大嘅餐廳,但永遠都食唔厭😋😋睇住佢成日都會推出唔同嘅新款式,keep住都好有新鮮感❤️❤️

🌟今次明太子新口味比我嘅感覺就係CP值真係好高!每一片Pizza塊面都有鮑魚呢樣嘢真係好令人驚喜🤩🤩新出嘅爆脆批底揀其他Pizza都可以免費upgrade,以後又多個批底揀

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hkfoodie #hongkong #YuenLong #元朗 #PizzaHutHK
#明太子系列 #明太子照燒鮑魚爆脆批 #明太子忌廉海鮮意粉 #明太子 #爆脆批
@pizzahut.hk