2010-08-11 11 views
今日中環排隊諗住買平價澳門船飛, 實在太多人, 等咗成個鐘條隊都冇乜點郁過. 醒起朋友話附近有間骨肉茶好好味, 所以決定放棄排隊, 去食個late lunch.到時下午3點幾, 只有一個枱客, 佢個裝修, 令我以為自己喺大陸. 叫咗個$138二人餐, 啲份量好多.原味肉骨茶(細) - 我都幾鐘意飲肉骨荼, 灣仔嗰間係我嘅至愛. 同嗰間相比, 我依然覺得灣仔好味啲. 呢間啲湯嘅葯材味濃好多, 好重當歸味. 味道偏咸. 而且係冇油炸鬼跟.砂鍋馬拉盞炒通菜 - 呢個唔錯, 份量好多, 啲味好濃, 有啲魚碎, 同出面食嗰啲唔同. 喇沙湯麵 - 入面有米粉同油麵, 好多料, 個味都OK海南鷄 - 啲鷄皮好黃之外, 冇乜特別, 一般白飯2碗 - 實在太多嘢食, 只係食咗1碗, 呢個餐足夠三人份量. 一過要加大個肉骨茶 甜品 - 喺雪櫃度"but"咗2碗雪耳木瓜糖水, 一般

喇沙湯麵 - 入面有米粉同油麵, 好多料, 個味都OK

海南鷄 - 啲鷄皮好黃之外, 冇乜特別, 一般

甜品 - 喺雪櫃度"but"咗2碗雪耳木瓜糖水, 一般
2010-07-31
$68 (Lunch)