2010-04-03
兩三年前經朋友介紹下第一次去竹園食飯,當時覺得好抵,好好味。之後仲介紹過其他朋友仔去食添!不過今晚重遊舊地,都覺得好多嘢冇乜點變。連個價錢都冇變,但係食物嘅水準呢........ 就真係下降咗喇!三個人,就叫咗個三位用嘅餐! 蒸魚︰今次反而覺得條魚蒸得好好,最緊要嘅係唔腥。 炸子雞︰齋睇賣相都已經覺得唔掂,食落口就梗加覺得太乾,而且啲雞皮仲有啲怪味。 (((唔知會唔會因為用千年油炸嘅關係呢?))) 蒸鮑魚︰冇乜特別,又冇乜味! 蒜茸蒸元貝︰啲蒜茸真係幾香,而且而家仲加啲蟹子上面,好似好靚咁,不過啲元貝肉就細隻過我以前食囉! 干煎豉油蝦︰呢個真係極之唔掂,除咗味道過鹹之外,啲蝦肉一啲都唔爽口。 蠔油菜心︰我阿媽量少。呢種郊外油菜,冇乜特別,所以費事影! 牛油芝士龍蝦︰龍蝦比我以前去食時細,而且個汁仲有好多殼,如果會用汁撈飯食的話,就一定要好小心至得!不過都要一讚佢個汁嘅味道依舊咁香,咁好味!之前去果兩次,都係坐卡位,感覺都不錯,但係今晚就真係好唔得囉!成晚俾後面檯果個麻甩佬,郁身郁勢,搞到成張凳都搖吓搖吓,極其討厭及擾人 我阿媽就話,會唔會因為今日係假期,客人多,所以影響咗啲水準!
三個人,就叫咗個三位用嘅餐!
蒸魚︰今次反而覺得條魚蒸得好好,最緊要嘅係唔腥。
蒸鮑魚︰冇乜特別,又冇乜味!
蠔油菜心︰我阿媽量少。呢種郊外油菜,冇乜特別,所以費事影!
我阿媽就話,會唔會因為今日係假期,客人多,所以影響咗啲水準!但我個人覺得應該唔關事囉!
是夜埋單$440 <--- (((但係個餐牌明明寫$438一個餐咖喎?唔通果兩蚊係加一?)))