2018-08-08 554 views
之前舊舖個位已經有間泰國餐廳裝修緊, 依家小曼谷既新舖係響面向停車場個邊, 同舊舖好近午餐其實都多選擇, 有海南雞飯, 咖哩豬頸肉雞翼飯, 什錦金邊粉我都幾鐘意!今次我就叫返海南雞飯, 比較快靚正! 仲有一碗冬瓜湯送 個飯比之前好似有份量咗呀, 大兜咗, 味道同之前差不多, 但個飯底就有D爛, 煲得唔係幾好!之後我仲加咗兩個小食, 一份沙嗲串燒, 一份餃子釀雞翼個沙嗲串燒真係好抵呀, $39有6串, 絕對係超值呀! 不過一拎到黎就好大陣油味, 如果可以吸一吸油先拎出黎就好喇!之後個餃子釀雞翼, 賣相唔差喎, 不過食落有陣芝士味咁, 好似同個雞翼唔係幾夾, 整體偏咸, 有待改善呀每位客人都會比一杯龍眼水, 冬天比暖, 夏天比凍, 幾貼心架~

今次我就叫返海南雞飯, 比較快靚正! 仲有一碗冬瓜湯送

海南雞飯

之後我仲加咗兩個小食, 一份沙嗲串燒, 一份餃子釀雞翼

沙嗲串燒 (3雞3豬)

個沙嗲串燒真係好抵呀, $39有6串, 絕對係超值呀!
餃子釀雞翼 (3隻)

2018-08-08
$60 (Lunch)
海南雞飯
沙嗲串燒 (3雞3豬)
餃子釀雞翼 (3隻)