2019-07-06 34083 views
今日同屋企人去完海洋公園玩就直接book左海洋公園酒店食自助餐!過去酒店好方便,有條天橋一直行過去就到啦。。。自助餐6點半開始,都可以早啲入去座。用餐地方好大,食物區都分散,吾洗一大班人堆係同一個位拎食物。職員亦好有禮貌,見我地拎住一袋二袋都主動幫我地拎下,讚!一入去自助餐最吸晴地方係門口既大型旋轉雪糕機,入面有H,M牌子雪糕,仲有自家品牌雪糕🍦正凍盤:蝦🦐長腳蟹,麵包蟹,青口,蜆,但我覺得無特別好食同吸引,所以轉食下個重點。。龍蝦🦞有原隻即蒸即開龍蝦,爆膏咖!肉質鮮美多汁,好好食西班牙乳豬:佢既外皮吸引左我!脆皮乳豬🐷🐷不過嫌好肥好油,一件就夠啦即煎和牛🐮有人會即煎咖,每次2片。和牛吾算好香牛牛味,但油花都好多,好食既鴨肝漢堡:鴨肝外仲有舊牛肉既,舊牛好乾身吾好食。反而就甘鴨肝漢堡好食好多!麵包鬆軟鴨肝又香!即切西冷同羊架:西冷我無食。食左羊架,羊🐑蘇味太勁,同啲肉係粉紅色,所以我食左少小咋,接受吾到。。。燉湯:個湯好清甜,飲多幾盅都吾怕沙律區:選擇正常既,但沙律菜吾新鮮,好多都生銹變黃刺身:我只係食赤蝦同帶子,好鮮甜又大粒熱盤粉麵區:我都已經食吾落啦,嘻嘻。。甜品🍮每件都好精緻,細

凍盤:

龍蝦🦞
有原隻即蒸即開龍蝦,爆膏咖!肉質鮮美多汁,好好食

西班牙乳豬:
佢既外皮吸引左我!脆皮乳豬🐷🐷不過嫌好肥好油,一件就夠啦

即煎和牛🐮

鴨肝漢堡:

即切西冷同羊架:

燉湯:
個湯好清甜,飲多幾盅都吾怕

沙律區:
選擇正常既,但沙律菜吾新鮮,好多都生銹變黃

刺身
我只係食赤蝦同帶子,好鮮甜又大粒

熱盤粉麵區:
我都已經食吾落啦,嘻嘻。。

甜品🍮
每件都好精緻,細細件,仲有豆腐花,焦糖布丁,奶凍,心太軟。。。都好好食。

另外每2位,餐廳有原隻凍蟹送咖,都好大隻,可以瘋狂食蟹!

基本上呢間buffet係重點幾款好食,其他就吾特別啦,行2.3轉都吾知食乜好!不過服務真係讚讚!!
2019-07-01
$750 (Dinner)