2010-01-04
又到除夕la,2009年市道真係好,好多餐廳連week day都book 唔到位。 所以我決定同女友靜靜地係屋企過。 我琴日就放假,但女友要返工,所以我就早d去冧下食咩。之前有朋友同我講過話銅鑼灣世貿中心有間食pizza 幾好味既餐廳叫 “wildfire”。 女友大約19:00 點先收工,所以我 18:30 己經到左“wildfire”睇下有咩食。一入到門口見到好多單張,就順便攞尼睇下,點知原來有 take away & delivery service。不過唔知delivery 要唔要收 charge 所以叫外賣好似化算d!慢慢睇下個menu 原來有個 “movie night”套餐都幾低,$258 有pizza ,意粉,沙律,雞翼,可樂 1.25公升,蒜容飽同焦糖拖肥布甸。 見價錢合理同埋都幾多野食,所以就決定order 呢個餐。店員同我講,大約等15-20分鐘就ok。 見有時間,就上左去 6/f 打一陣機先。話咁快到 19:00 左右就攞埋個外賣女友電話就到la,等佢知道有野食一定好開心!我地拿拿淋番屋企享受我地呢個二人世界晚餐。小弟家住天后,所以個餐番到屋企都唔會凍,呢個
我地拿拿淋番屋企享受我地呢個二人世界晚餐。小弟家住天后,所以個餐番到屋企都唔會凍,呢個時候,女友就好快手攞左部相機慢慢影la!
蒜容飽-好香,唔錯,女友好鐘意
香脆雞翼-個汁好好味,甜甜酸酸,好惹味
凱撒沙侓-份量少左d,都唔錯
芝士煙肉意粉-磨菇好好味,又唔會太鹹,我同女友都好鐘意
Funghi e parma pizza- 呢個 pizza 係成個餐既靈魂,d芝士好軟,而個批夠簿,very good
最後因為太飽,冇食到個布甸,但係呢個餐比個d連鎖pizza店好好多,價錢又合埋,所以各位鐘意食 pizza既朋友一定要到呢間餐廳試試。小弟覺得係香港,唔係咁容易食到好味既pizza,好多都係又貴又唔好食。
今次因為撞啱假期,唔想同人逼,下次平日同女友到堂食試試先,有海景睇,女友應該會好鐘意,ha ha ha !