2023-10-12
今次去左土瓜灣剪頭髮,呢度我唔算太熟路,咁就要搵下有咩食,見到呢個叫啟岸既新屋苑樓下個商場好多餐廳選擇,咁我就揀左呢間西餐廳啦入到黎侍應比左張卡位我,好闊落望落街又有風景,再加上本身舖裡面環境都唔錯,又會播住歌,感覺好舒服食物方面我地叫左份安格斯牛肉芝士漢堡配薯條($168),漢堡賣相幾好,而且大份,有兩塊牛肉,牛肉鮮嫩多汁,蛋黃流曬汁出黎好岩我食,再加上沙律薯條伴碟岩岩好另一個就係黑松露卡邦尼($138),呢個亦都係整得幾靚,意粉醬creamy得黎唔會太‘溜’,好香黑松露味,唔錯最後甜品叫左多士甜品伴雪糕($78),呢個同樣整得好靚,除左多士仲有少量水果伴碟,多士插住兩枝糖醬自己落,幾有趣,雪糕就係雲呢拿味雪糕,夠奶味我幾鐘意呢間餐廳環境唔錯,價錢適中,食物質素亦有中上水準,我覺得拍拖約會黎食係個唔錯選擇,一家人食既話又會坐得舒服