2021-12-25
我冇諗過一食完個外賣要俾劣評,心裡面滿哂粗口!今日真係好想食粗薯粉,用app叫外賣。之前買過最高辣度係大辣都覺得唔夠辣,見到大辣後面有麻辣,揀左呢個,落左單。去到舖頭等外賣,阿姐話未收到panda嗰邊嘅order,唔緊要,我等陣啦,其間問左問阿姐,大辣同麻辣邊一個辣啲?阿姐話唔知,因為佢唔食得辣,佢少少都覺得辣,然後兩個人喺度唱雙簧。到佢收到我張order,佢問我,你唔係想食辣啲咩?你落單要左麻辣喎!我話係呀,我係落左麻辣。阿姐即刻起哂鋼,質問我:咁你又話大辣唔夠,但你落麻辣我地只會做麻辣小辣架咋!我聽到呢番說話即刻著燈!我咪話:Panda得大中小辣同麻辣,我唔知你地有咁樣分喎!我話你照做麻小辣啦。阿姐即刻卸膊,話呢個係app問題,唔關佢事!ok我當真係唔關你事唔熟個apps嘅item,但唔使咁樣佢一言你一句,兩個阿姐喺度自辨。我話,咁個apps得呢幾個choice,我唔知咪問你地囉!唔使拗。其實已經幫襯左幾次,之前我都唔知呢度啲人態度差到咁!睇到最近出嘅食評都係劣,原因係態度。已經冇服務架啦,連對答都衰到咁!深水埗區有啲餐廳老闆同職員係好有性格,但呢間舖嘅員工唔係有性格,係真心衰格!
野食係ok,因為呢頭得佢有寬薯粉先幫襯,但我今次已經blacklist,食餐飯唔應該食到咁勞氣。