2011-02-27
雖然位置好近港鐵北角站,但位置實在算隱蔽,平常人好易被大街的燈光及人流吸引走而遺忘, 其實位置在七姊妹道轉角位. 但千萬唔好以為冇人知道...一到達後已經見到店內爆滿, 店細也是其中原因之一,等左一陣終於有位, 3個人叫了2個餐, 前菜要了2個鴨胸,餐飲要了一杯 桂圓和一杯忘記了....一碗羊肉扁麵 和2碗牛肉刀屑麵, 湯味道香濃,好重牛味, 但芫荽就因人而異,我不太喜歡太重, 但幸好旁邊有蒜蓉自己加增加香味, 牛肉不幸有點兒鞋口感覺, 但羊肉就瘦中帶肥 很香, 刀削麵見師傅收單後手起刀落馬上整 大小好平均 而且咬感好好, 扁麵就冇刀削麵的厚感 但一樣好好味!鴨胸就平平無奇而且細得可憐...但其他選擇也是差不多,最值得讚係湯入麵的蘿蔔 甜得來冇渣.再見了個大麥餅,非常香口 類似蔥油餅 ,邊身脆口 更加口味, 值得再讚!基本上服務也正常達到標準, 反而價錢同同類型來講 算平,始終份量夠抵食,如果加底相信未必人人食得晒
得晒