2023-11-29
去金巴利道搵嘢食,見到呢間花月宮嘅易拉架,仲有位好好笑容嘅員工派傳單,就上去試下入到大廈上兩層電梯就到,見到個門面就覺得好靚好有宮廷feel😍,入面除咗4人枱仲有好幾張大枱,無論三五知己定係一大班朋友都可以坐得舒舒服服😚店內用QR code落單,淨係湯底都有十幾款選擇,我哋今次揀咗蕃茄濃湯海鮮鍋$168,蕃茄味濃,仲有好多海鮮湯料,非常鮮甜👍🏻脆炸厚切豬仔午餐肉$68個爐未咁快滾起,先嗌個小食即食先,呢個厚切午餐肉炸到夠晒香口,咬落仲有一絲絲肉質,推介🙌🏻掛架頂級安格斯牛小排$298精緻嘅擺盤,放喺枱都覺得好睇,薄薄一片,油脂同肉嘅比例啱啱好,淥幾下就食得,讚👍🏻蘇格蘭聖子皇(2隻)$88大大隻聖子,新鮮、爽口、彈牙,抵食之選牛骨濃汁牛丸$68食呢個要小心,因為一咬就爆汁😆,每一啖都好juicy而且充滿牛味🫶🏻日本蟹柳$48/ 唐生菜$38蟹柳無雪味👍🏻,生菜🥬爽甜連埋醬料、飲品,每人大概$4xx,好彩樓下有易拉同派傳單,如果唔係就會錯過呢間咁高水準又抵食嘅火鍋店😆🫶🏻🫶🏻
脆炸厚切豬仔午餐肉$68
掛架頂級安格斯牛小排$298
蘇格蘭聖子皇(2隻)$88
大大隻聖子,新鮮、爽口、彈牙,抵食之選
牛骨濃汁牛丸$68
日本蟹柳$48/ 唐生菜$38
蟹柳無雪味👍🏻,生菜🥬爽甜