2023-03-31
放假日頭幫襯過日月茶點,見到佢有晚巿, 又有荷葉籠仔蒸飯,過兩日再同女友小熊去幫襯.話時話,依家D年青係咪唔中意飲茶? 不論壹點甜同日月茶點,以至酒樓,又真係好少見到有年青,好似今次幫襯晚巿,餐廳客仔清一色都係大叔同嬋嬋,最慘係講是講非講到有少少火藥味𠻹! 有咩事小熊你要保護我呀!籠仔飯點咗黑椒牛仔骨,另外灌湯餃,蒸排骨,金錢牛肚同燒賣都叫咗一籠.金錢肚係最欣賞,因為好多時食金錢肚都好韌,今次一D都唔韌,而且非常入味,讚!牛仔骨味黑椒味濃,我牙力夠,所以食牛仔骨無咩問題,籠仔飯亦沾上黑椒汁惹味不少.灌湯餃失望,一來份量比預期中少,二來有奇怪酸味,另外雖然有鮑魚,但味道同口感都好唔夾.籠仔飯新鮮出爐熱辣辣,而我又食到成身慶,但餐廳又無開冷氣,開冷氣又怕D嬋嬋頂唔順! 唉.... 都係快快食完快快走! 出面街仲涼過餐廳入面!