2020-08-31 2790 views
每日一杯廢水🥤是基本💕基於金鍾無咩選擇,所以決定簡位於太古廣場一樓的「茶米」一飽私慾,食豪啲。因為係常客,早早透過通訊軟件訂座。正值午市12:30 人太多訂座是指定動作,準時入座。主菜方面,餐廳🍴提供不同組合比你簡,套餐包括:主菜及自選小菜一碟+ 精選前菜及甜品🍮+ 豆漿/夏枯草或生熟薏米水(可選凍/熱)/ 加18 蚊轉KIKI茶特飲。麻辣燒蹄花拌麵: 用上KIKI 麵做賣點,麵條不算彈牙,偏焾身,有點黏的感覺,好彩無乾到變麵餅😂,但燒豬蹄好出色,咬落骨肉算易分離,充滿骨膠原,筋位好有咬口,可以係咁LUN。台式三杯雞釜飯:係飯蕉呀,好脆口,帶點濕度,不會太硬,飯香濃。雞肉有點硬,還可接受。KIKI烤茶珍珠鮮奶茶🥤: 茶味淡口比較,奶味濃,珍珠好煙韌,特別用外賣杯上,咁飲吾曬可以拎番公司慢慢嘆。