人人都講嘅打卡餐廳 望住池景Relax下整間餐廳嘅裝橫都係以白色 歐陸風為主 入面嘅落地大玻璃 採光度十分好~ 好彩book到窗邊 仲可以比你望盡瀑布嘅美景相信大家都一定聽過佢地食物嘅質素麻麻 我覺得可能因為standard調低咗之後 又唔係大家講到咗差bo~Lunch Set -前菜、主菜、飲品 $188➡️前菜香橙紅菜頭沙律配菲達芝士 🍊紅菜頭食落普普通通~ 香橙汁味道唔算好出 只係有旁邊幾滴汁~ 菲達起司主要以山羊奶製作 所以食落會有小小騷味 整體黎講 前菜有點失望➡️主菜蕃茄大蝦意大利飯表面放滿左一片片芝士 整體嚟講賣相其實唔錯 色香味俱全 食落十分香芝士味 🧀 每一下都會見到微微嘅拉絲 蕃茄味唔算好濃 大蝦食落煎香過 調味好夠~ 整體無論係份量/味道都比想像中好👍🏻➡️美國牛頸脊配薯菜 +$60我自己冇叫到呢個course 不過同行友人有叫到 order嘅時候已preset左係5成熟 黎到枱面配隨淡淡嘅紅色 火喉剛剛好去到最後嘅飲品水準正常不過有樣嘢要講嘅係 入面啲waiter 同埋 management都唔係好掂… 啲嘢好多甩漏 我地杯飲料 等左20分鐘先有.. 然後見佢地落單係
人人都講嘅打卡餐廳 望住池景Relax下

Lunch Set -前菜、主菜、飲品 $188

➡️前菜
香橙紅菜頭沙律配菲達芝士 🍊

➡️主菜
蕃茄大蝦意大利飯

➡️美國牛頸脊配薯菜 +$60

去到最後嘅飲品水準正常

不過有樣嘢要講嘅係 入面啲waiter 同埋 management都唔係好掂… 啲嘢好多甩漏 我地杯飲料 等左20分鐘先有.. 然後見佢地落單係用紙筆寫🥶 同埋一般staff都係有一定年紀 有小小譚仔姐姐口音 令到件事有啲格格不入咁😵‍💫

不過整體食物質素係比想像中好~ 如果可以降到basic set $140左右 咁我都覺得可以接受🤣
2022-11-16