2023-12-02 23 views
#搞串個pantry講到韓國菜🇰🇷,大家都會諗到邪惡嘅唔同菜式🔥,不過韓國嘅粥🍚大家又食過未呢?今次我哋去咗一間位於 #尖沙咀 嘅韓國菜餐廳🥢,舖頭有好多韓國特色嘅釜山粥品♨️,仲有餃子🥟、烏冬等等嘅特色嘢食。🌊釜山鮮鮑魚粥($138)撈勻咗之後真係好香💕,本身有好多麻油,加埋紫菜碎🍘,一食入口即刻好滿足!裏面仲有蔬菜粒🥗、鮑片等等嘅配料,加埋粥嘅質地好綿密😆,食到最後都唔會變水,真係好正😋。🎏釜山魚糕烏冬($108)烏冬嘅質地夠腍滑,口感幾好🫦。湯底本身有蛋酥粒,仲有蔥花同埋海帶🌊,好有feel。不過最正都係魚糕🐟,味道好濃郁,仲有唔同款都好食🤤。♨️蒸泡菜餃子($78)鍾意食泡菜、食辣🌶️嘅朋友要嗌嚟試下,佢嘅辣味真係夠晒刺激😝,好有韓國菜嘅風味🇰🇷,泡菜味真係幾正。
#搞串個pantry

🌊釜山鮮鮑魚粥($138)

🎏釜山魚糕烏冬($108)

♨️蒸泡菜餃子($78)
2023-12-02
Type of Meal