Outdark 系釜山嚟嘅過江龍韓韓國餐廳,嘢食大大份,味道香濃👍🏻 食住都覺得有啲番反釜山嘅感覺~ 之前自己都未食過,原來已經開業10年但我竟然一直都唔識得佢 🤔 睇佢餐牌已經被佢吸引咗就即管嚟試下 🤤 整體印象都幾好,各種食物質素平均 ☺️ 炸物同鍋物都很 OK 😋 可以再戰 🍴⠀—主食—⁣⠀🥘 忌廉海鮮鍋 ($328)⠀全晚最矚目嘅一定係佢 😆 諗咗好耐叫呢嗰定其他芝士鍋,最後決定嗌佢因為乜野都可以試到 — 鍋入面係秘製忌廉汁煮年糕、魚糕、雜菜同埋店員貼心剪開嘅炸魷魚~ 年糕煮得夠軟,唔會好硬咁 👍🏻 魷魚,炸過嘅魷魚格外吸汁,所以好「夠味」😆 呢嗰鍋好百搭,仲有熱溶芝士、菠蘿、kimchi 同紫菜炒飯係側邊,鐘意另外配其他野食都得🍗 雙拼醬油 x 香蒜蜜糖炸雞 (全份 $192)⠀呢嗰炸雞非常掂 😚 雙拼的話第二度食通常都更加貴,但有時炸得乾都未必好食。呢到系舊舊都偏大,炸皮脆口、唔太厚,唔會滲晒油,香口但係肉質係嫩嘅,每一塊都系! 👍🏻至於隻汁,其實我揀嘅兩隻都系甜甜哋,大眾化嘅口味,但幾有層次,特別係香蒜蜜糖,個人覺得係必試之選!⠀🦑 東萊海鮮煎餅 ($118)⠀煎餅作為配

—主食—⁣⠀
🥘 忌廉海鮮鍋 ($328)⠀
忌廉海鮮鍋

🍗 雙拼醬油 x 香蒜蜜糖炸雞 (全份 $192)⠀
雙份炸雞

🦑 東萊海鮮煎餅 ($118)⠀
煎餅作為配菜,質素一樣不俗 😍 炸得香脆,保持都食到一個鐘之後都仲係脆~ 材料亦都好多,韭菜好香。不過海鮮味整體唔太突出,同埋個人都係覺得油咗啲 🤗 如果可以再乾身一啲就完美了。⠀
東萊海鮮煎餅

🍤 炸蝦飯捲 ($88)⠀
一直都覺得想測試一間餐廳有冇用心設計嘢食,一試呢啲配菜就會知。飯捲嚟講,佢哋都整得有板有眼,就咁食同點鍋物忌廉汁食都好夾。⠀
炸蝦飯捲

🍹Outdark Rota (78)⁣⠀
商量咗好耐之後一行人決定每人各點一杯唔同味道嘅 Rota, 其實即係果汁啤酒。呢類飲品好多餐廳都會見到,最啱傾計慢慢飲。水果口味分別有 Grapefruit / Peach / Orange / Lemon, 果味越飲越淡,而啤酒味就越出,配炸雞系唔錯嘅 😂 但當晚喺飲極都飲唔
Outdark Rota

太飽嘅關係冇辦法試埋其他野 🤥,其實佢個豬手同魚糕鍋望落都非常吸引。有機會的話一定會去試埋呢兩樣~⠀
忌廉海鮮鍋
雙份炸雞