2023-05-08 1151 views
星期日出面落住滂沱大雨,最啱去啲室內場玩。最近數個釣蝦場興起,週日5:00PM黎到觀塘呢個場,人流頗多,差唔多全滿。好多一家大細或者成班朋友嚟玩。感覺係一個唔錯消遣活動,仲有專人幫你燒蝦食。$140 up每枝竿,是日玩咗兩個鐘,每人$240。玩嘅時間愈長,平均價錢愈抵。講吓體驗先,初次嚟玩職員會先講解下點釣,不過唔夠詳細,都係要靠自己試/望下其他人先😂是日被安排坐角落頭,發現似乎有啲蝦會靠近牆邊游。自己技術麻麻,過咗一個鐘先得1-2隻。職員fill嘅量唔多,過咗頭果浸比人釣晒就要白等🥹🥹最後2個人加埋先得6隻。。。唔使太灰心住嘅,因為最後職員會按返人頭比多幾隻你,滿足感大增就咁鹽燒,點豉油已經好好味,可能係辛苦釣返嚟嘅關係,會特別好食,但有幾隻唔太新鮮,扣緊啲分。
星期日出面落住滂沱大雨,最啱去啲室內場玩。