2012-09-07
好耐之前,未搞到依家咁大規模時黎過一次 對於鐵板豬手印象深刻最近看電視才知道這是明星飯店睇住老闆的成功辛酸史 真係不得不說一句因為原來老闆最初只是茶水部對於大廚後鑊功夫一曉不通到後期自己研究再發明到現在有生命的菜色真係說來話長都係開飯最實際一去到已經見到好多人仲等緊位好在我地唔使等因為兩星期前朋友已打電話BOOK枱仲BOOK埋炭燒奶豬 ♥ 最初以為朋友講錯乳豬做奶豬但原來真係未戎奶的豬仔聽落都覺得慘 但真係好味炭燒奶豬 - 好細隻既豬仔,上枱時好香,作為頭盤真係好適合,因為上枱就有高興熱鬧既氣氛炭燒的關係需要預訂,由於太細隻,無乳豬咁好肉,亦唔會油但脆卜卜,知道左佢原來係未戎奶之後就唔係好忍心...下次唔叫依個了~~~~鐵板豬手 - 好好味,鐵板上又係熱辣辣既野,離遠已經聽到聲,香噴噴黑椒味出晒煙,亦都好"林"一切就已經骨肉分離, 個汁真係同豬手好夾,食埋皮先正,入口即溶既脂肪,基本上唔使咬豉油皇大蝦 - 我地要左一斤,又係香口野,需要只係即鈔,可能係火喉夠,好入味,咬開蝦頭亦有膏,食依個唔使用手搣,因為咬啜埋D汁仲正~~冰震鮑汁螺片 - 好甜,清爽,份量亦夠冰震脆鱔 - 幾特別,但
黎過一次 對於鐵板豬手印象深刻
因為兩星期前朋友已打電話BOOK枱
仲BOOK埋炭燒奶豬 ♥ 最初以為朋友講錯乳豬做奶豬
但原來真係未戎奶的豬仔
聽落都覺得慘 但真係好味
就唔係好忍心...下次唔叫依個了~~~~ 鐵板豬手 - 好好味,鐵板上又係熱辣辣既野,離遠已經聽到聲,香噴噴黑椒味出晒煙,亦都好"林"
一切就已經骨肉分離, 個汁真係同豬手好夾,食埋皮先正,入口即溶既脂肪,基本上唔使咬 豉油皇大蝦 - 我地要左一斤,又係香口野,需要只係即鈔,可能係火喉夠,好入味,咬開蝦頭亦有膏,
食依個唔使用手搣,因為咬啜埋D汁仲正~~ 冰震鮑汁螺片 - 好甜,清爽,份量亦夠 冰震脆鱔 - 幾特別,但對本人來說,可能熱食鱔會比較岩我,因為依個涷入口既鱔肉,又有D咬口,感覺有D怪
同埋見到D皮既色.......真係有汁比較夾鱔 鈔聖子 - 正路,野味,但不夠辣,但份量夠 臘味煲仔飯 - 真係推介,粒粒飯都有生命既,係電視睇過制作過程都好想試,黎到大大煲即加豉油花生同
蔥花兜混,D臘味香到無朋友,但雖然大大煲,但其實飯不多,一人一碗仔,食到"lum lum 脷" XD,加埋D飯椒,真係覺得粒粒飯都有生命咁 椒絲腐乳鈔通菜 - 正路,又係唔夠辣 鐵板泰式雞亦 - 依個係我地見到隔離枱咁香先嗌,甜酸醬鐵板上真係好有香港FEEL
D乾蔥同菠蘿令到佢特別左,香左 餐牌見到土匪雞好得意,要下次試 如果夠時間BOOK到大顆兒黎依到食飯,真係又好食又夠熱鬧~~~
但記得要提早D BOOK~如果唔係連等位都唔使等...因為係等唔到的~~~~
Other Info. :
每日BOOKING都係分兩個時段 6:30-8:00 /8:00 - 打烊
6:30果轉就要交枱,會食得無咁盡興,多人抵食之選