想試鉄人旨花很久了,這次終於相約HKU骨朋友的起心肝遠征香港大學站一試這間好評甚多的日本餐廳。地點看似偏僻,但其實喺港鐵站行5分鐘直路就會到,尚算方便。黎之前已經做定research食啲咩,但點都循例望望個餐牌😂雖然寫住「晚市定食」,但店員話晏晝都叫得,所以我就叫左期待已久既蒲燒鰻魚一尾($188)。呢個「成條鰻魚飯」真係一啲都冇令我失望!!無論賣相定味道都比我預期更好,而且份量極大,好抵食!鰻魚冇煮到太熟,所以鰻魚有口感得黎唔會韌或好多渣,鰻魚汁亦調味恰當,好好食!另外,我真係第一次要用刀叉食鰻魚😂👇🏻我朋友叫左自選魚生飯。睇都睇到啲三文魚好肥美好新鮮,份量同樣好大。Btw自選list入面仲有和牛同鵝肝揀,都幾特別,下次黎會試下👌🏻午餐仲包沙律、湯同甜品,性價比真係幾高!
想試鉄人旨花很久了,這次終於相約HKU骨

午餐仲包沙律、湯同甜品,性價比真係幾高!
  • 蒲燒鰻魚一尾