討論左一段時間究竟係睇「意外」前食咩好,諗左好多唔同既食店,最後BANANA突然提出話去食素,因為佢有張功德林既 $ 100 現金券.... 哈哈,咁還掂都決定唔到食咩,咁就是旦啦,就意外地去左食素啦。去到無咩人喎,可能因為仲早啦,一坐低個姐姐就係咁叫我地幫襯佢個燉湯... 係咁話好抵,我地檯都未坐暖喎,唔駛咁急呀? 最後我地都拒絕左佢叫佢俾我地睇下先。最後我地兩個人叫左個上海冷雲吞,幾得意,得 4 粒,啱哂我地兩個人! 一D都唔滯,當然一D都唔濃味啦,因為佢係素嘛! 我食黎食去都係食到好多菜苗,都唔係好分得清入面有D咩,哈哈!之後就叫左個上海冷麵,一黎有十幾兜野,咩味都有,我地每次夾少少麵隻隻試均哂! 最好食都係甜甜地既麻醬,好香好食! 醋都OK! 其他就普通啦。個麵都幾大碟架,食極都食唔完! 個麵OK彈牙,口感唔差,凍凍地無咁漏。跟住仲叫個豆腐餃子同埋有唔知咩薄餅 (唔記得左個名)! 豆腐餃子好得意呀,用豆腐代替個皮,一入口好香豆味,好食! 同餃子個味道都夾,又係清清地,有生菜墊底。最後就係唔知咩薄餅啦,佢D餡料好大兜,同餅皮份量唔平衡喎,餅皮得 6 塊,有甜醬掂,令我想起片皮鴨,

跟住仲叫個豆腐餃子同埋有唔知咩薄餅 (唔記得左個名)! 豆腐餃子好得意呀,用豆腐代替個皮,一入口好香豆味,好食! 同餃子個味道都夾,又係清清地,有生菜墊底。最後就係唔知咩薄餅啦,佢D餡料好大兜,同餅皮份量唔平衡喎,餅皮得 6 塊,有甜醬掂,令我想起片皮鴨,ANYWAY,都OK好食既。口感豐富,而且比起其他食物叫做濃味D。

哈哈,我真係唔太識得品評呢個素菜,不過偶然食一餐清清地真係唔錯呀! 清下腸胃嘛! 食完就去睇意外啦! 有$100現金券所以平左D!
上海冷麵
冷雲吞
豆腐餃子
XXX薄餅
$110 (Dinner)
上海冷麵
冷雲吞