2023-08-29
Oishiiii❤️ My Omakase Lunch😋🍣🥢..平日愛吃日料的我,趁下午有時間就相約朋友到銅鑼灣一間新開鮨店吃個lunch🥢,估唔到有驚喜😍,菜式精緻又好吃。而且店員們人都很好,聊得開心也吃得好喔。在充滿歡笑聲中吃個滿足午餐,感覺真的很盡興呢!今次安排坐bar 枱,一邊吃飯一邊跟師傅們👨🏻🍳 交談,大家距離拉得更近,喜歡呢種交流過程既感覺。而餐廳午市既優惠套餐亦很抵食,最後餐廳仲送左2款甜品,真的很甜💕。午餐由$98 - $258,套餐均附上漬物、沙律、蒸蛋及味噌湯,加上主食,真的很滿足。🔸Omakase Set $188刺身2款、壽司6件、卷物2件、細牛肉湯烏冬Omakase 既sashimi & sushi 款款都新鮮好吃😍,刺身有肥美日本蠔🦪 & 鮮嫩三文魚。而壽司方面:帆立貝、赤身、清甜海膽,都是我愛吃的喔!款款壽司都很高質呢。熱烏冬亦很煙韌呢🍜。最後甜品,有濃郁不膩cheesecake & 香濃滿有奶香 sesame ice-cream🖤,2款我都很愛呢 大滿足❤️!..×××××ש銅鑼灣登龍街28號永光中心6樓..
🔸Omakase Set $188
刺身2款、壽司6件、卷物2件、
細牛肉湯烏冬
清甜海膽,都是我愛吃的喔!
款款壽司都很高質呢。
熱烏冬亦很煙韌呢🍜。
最後甜品,有濃郁不膩cheesecake &
×××[菊鮨 Kiku Sushi @kikusushi.hk]×××