2024-03-18 236 views
🍔 銅鑼驚喜漢堡小店 超厚雙層Prime級手打漢堡 招牌威士忌黑胡椒醬漢堡|墨西哥牛油果醬炸雞堡|超脆鱈魚柳漢堡🍔一直好鐘意一間漢堡小店,而家由灣仔小店搬到銅鑼灣登龍街,店舖變到好有空間感,裝修白色主調之餘仲闊落咗坐得舒服,提供窗邊位置開揚可以欣賞到銅鑼灣銅鑼灣街景,另一邊仲有大卡座可以同班朋友一齊食,認住招牌logo 係一個好可愛的大肚腩肥仔,因為店主想每個人都食到捧住個肚走,店家除了手打漢堡即炸小食,仲有特飲,仲有生啤提供,啱曬同朋友食吓嘢再飲返兩杯🍔 招牌威士忌黑胡椒醬漢堡 $100店舖招牌芝士牛肉漢堡係佢地嘅招牌,超大一個好夠份量感,特別用上雙層Prime 級牛肉漢堡扒,開放式廚房可以睇到製作過程,每漢堡扒都係師傅即時手打,特別用上Smash 製法每片都特別用鐵板壓製煎香,用火烤香熱溶芝士,所以充滿香烤風味,肉味非常之濃厚而軟熟,配上熱溶美國車打芝士、洋蔥及磨菇,加入店家的秘製黑胡椒 牛肉汁、威士忌熬製醬汁 ,濃香之餘仲非常軟熟充滿惹味,肉食系朋友表示滿滿的幸福感,係我食好西最喜歡嘅手打漢堡🍔墨西哥牛油果醬炸雞堡$100今次試埋墨西哥牛油果醬炸雞漢堡,用上新鮮牛油果打成的果醬,

🍔 招牌威士忌黑胡椒醬漢堡 $100

🍔墨西哥牛油果醬炸雞堡$100
今次試埋墨西哥牛油果醬炸雞漢堡,用上新鮮牛油果打成的果醬,配上即炸厚肉炸雞,雞肉嫩滑之餘夾雜墨西哥脆片,令整個飽都有脆脆的口感,估唔到牛油果醬配搭得非常好,巧妙地平衡炸雞的油膩感覺

🍔鱈魚柳漢堡$85
有點驚艷到我哋的一個鱈魚柳漢堡,用上厚身又多汁的新鮮鱈魚柳製成,厚身魚肉味道又滑又香,咬落外脆內軟,魚味特別濃郁,配上清新醬汁非常美味
🍔 漢堡的麵包偏黃色的,事先烘香過好香軟帶甜味,用上Brioche Bun 係法式牛油麵包,充滿彈性之餘食落好鬆軟,係加分位的細節之一

🍔青檸梳打 $28
青新解渴的青檸梳打,飲落甜甜的又酸爽

🍔 榛子海鹽焦糖奶昔$58
美味的厚厚忌廉下是榛子海鹽焦糖味奶昔,冰凍又夠奶滑

🍔套餐優惠:平日晚市及假日套餐$118 起(12:00-2:30 /18:00-22:30)

店家仲有優惠套餐可以用優惠價錢品嚐漢堡+小食+飲品,價錢都係$92 - $118 起,呢個質素真心幾抵食,平日星期一至星期五Lunch Time ,85折免加一,外賣全日有88折,所以每次出港島都會好掛住佢地咁高興的漢堡,而家新舖地點喺銅鑼灣登龍街真係方便咗好多,去開銅鑼灣嘅朋友一定要試吓
  • 🍔 招牌威士忌黑胡椒醬漢堡
  • 🍔墨西哥牛油果醬炸雞堡