2022-04-19
Bookmark咗呢間好耐,對上兩次weekend嚟都太多人冇食到。今次weekday下晝大概一點嚟到終於少啲人,等咗大概20分鐘就入得啦😆問啲員工先知原來可以打電話留位,咁大家下次嚟就唔使排隊啦😙✌🏻cafe位置都算易搵,入面有大約五張枱,裝修偏簡約工業風✨cafe好啱打卡,但就唔係好啱同朋友傾偈去啦因為有限時交枱🤓(drink/pastry: 1hr | hot plate: 1.5hrs) 𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭♡ 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙩𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 ✨$98開心果味嘅tiramisu真係第一次見😆呢款係cafe新推出冇耐嘅口味,原本諗住試吓原味但下晝兩點已經賣晒,真係好受歡迎!第一次食開心果味嘅tiramisu好特別🤩淡淡嘅開心果味配合埋蛋糕食落好輕盈,而面頭嘅開心果碎就大大增加咗口感,幾好幾好!雖然價錢偏貴,但不妨一試🤣-♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 ✨$55見網上好多人都大推呢度嘅芝士蛋糕,咁就梗係要試吓啦!食落口感偏扎實,芝士超濃郁,抹茶味亦都好出,真心推介!😋食完有啲濟嘅感覺,建議兩個人share🤓有機會都想試埋焙茶伯爵茶味😛-♡ 𝘾𝙖𝙧𝙗
𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭𝙭
♡ 𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙩𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 ✨
♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 ✨
♡ 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 🍝✨
又係另一個網上大推嘅咸點~ carbonara用咗日本雞蛋,撈勻之後嘅顏色好吸引✨呢種扁意粉質地好有口感同掛汁能力高,大部分都沾到醬汁同芝士粉😛但如果芝士粉可以多啲就更加好啦🤣
♡ 𝙇𝙖𝙠𝙨𝙖 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙬/ 𝙥𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨 𝙥𝙖𝙨𝙩𝙖 🍤✨
呢個係喇沙味嘅意粉,入面有三隻蝦,同carbonara嘅面質一樣,味道幾開胃,蕃茄提升到意粉嘅風味~ 如果再辣啲同多啲醬應該會更加惹味😎
♡ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🍵✨
$60 -> $45 (any hot plate + any drink -$15)
抹茶味濃郁,但記得要攪勻飲,唔係就會飲到抹茶苦澀味~
♡ 𝘾𝙖𝙥𝙥𝙪𝙘𝙘𝙞𝙣𝙤 ☕️✨
$44 -> $29 (any hot plate + any drink -$15)
有得揀fruity或者nutty,味道唔錯!