2018-07-12 2007 views
機緣巧合之下,發現銅鑼灣呢個黃金地段,居然有一間價錢吸引、食物質素唔差、又抵食既茶記;老闆話因為自己地方,唔駛捱貴租,先做到呢個貼地價。收左工同朋友兩個人,黎試呢度既頭兩位推介菜式----黃袍叉燒飯、鐵板美式什扒黃袍叉燒飯 ($63)黃袍其實即係厚厚既滑蛋,雞蛋嫩滑,而且蛋香味濃,好味! 😋呢度既燒味都係小店每日新鮮醃、新鮮燒,係米事實我就食唔出,但呢度既叉燒的確幾鬆、幾淋、幾入味,一碟有六件,每件都厚切。😍全個飯本身唔錯,但唯一缺點係叉燒汁太太太少!! 叉燒汁都算係靈魂之一,完全唔明白點解只比咁少…..😫美式什扒配黑椒汁 ($59)什扒有厚火腿、牛扒、豬扒、雞全翼、腸仔,仲有D薯菜。呢度每塊鐵板都熱辣辣送上枱,滋滋聲,大家記得小心D食呢個扒餐,味道唔係特別好食,但勝在價錢夠親民,份量又夠多;牛肉用鬆肉粉”那”過,一D都唔韌,不過就唔係好有牛味;豬扒肉質都算鬆,不過肉味比黑椒汁搶哂;雞全翼係滷水味,已經滷到入味,唔錯。至於呢度既炸薯條可以用三個字黎形容,好難食!! 薯條一D都唔脆,而且比D扒壓到爛熔熔,無論係外貎定味道都唔討好,身為薯怪既我要放棄食佢…😣呢度既食物係銅鑼灣區絕對抵食,而

黃袍叉燒飯 ($63)
黃袍叉燒飯

黃袍其實即係厚厚既滑蛋,雞蛋嫩滑,而且蛋香味濃,好味! 😋

黃袍叉燒飯

美式什扒配黑椒汁 ($59)

美式什扒

呢度既食物係銅鑼灣區絕對抵食,而且一定飽肚,加上上菜快,岩哂D中意快、平、靚、正既朋友😏
2018-07-11