2023-07-13
餐廳位於銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心1501-1502室餐廳位置方便,好彩餐廳距離銅鑼灣地鐵站好近,我哋今日係大概下午茶時段去,順便同朋友玩下貓傾吓偈!餐廳座位非常寬敞都幾好坐,貓仔行嚟行去非常得意,有啲直頭瞓咗係張枱度,大家都忍唔住攞個電話出嚟打卡,絕對係一個心曠神怡relax嘅好地方,非常適合朋友聚會。侍應姐姐亦都非常有禮貌地介紹佢哋嘅餐牌。🤍waffle and gelato,我哋就叫咗兩個甜品大家share!就叫做一個熱辣辣嘅窩夫,再加兩球雪糕!雪糕方便我哋就揀咗一球雲呢拿同埋一球朱古力味!窩夫即叫即做,賣相都非常靚仔,雪糕同埋窩夫嘅味道配合得唔錯!亦都食得出佢嘅雪糕唔係啲cheap既貨源,下午茶做甜品,簡直係一流!鍾意食雪糕同埋窩夫嘅朋友唔可以錯過!最後返到屋企先發現因為怕個雪糕溶,所以唔記得影相🙈🙈🙈🤍開心果朱古力蛋糕,今次係我第一次試呢一個配搭嘅蛋糕,個價錢嚟講非常對得住呢一個份量,絕對唔係細細件,蛋糕上面再加埋花生碎,令到口感嘅層次增加,呢一個配搭亦都比我想像中冇咁甜,食得出開心果嘅香味,對我哋兩個嚟講都非常有驚喜,值得推介!三個人都差啲食唔晒兩個甜品!🤍龍
🤍龍眼茶,我哋另外每人叫咗一支嘢飲,龍眼茶都非常好飲,夏天非常消暑解渴,同埋佢唔會落得太多冰,份量非常足料,朋友都幾鍾意佢呢杯嘢飲!
🤍Noah’s pure apple pear coconut water honeydew melon aleo lime juice, 呢一支果汁嘅口感非常特別,佢係有蘋果雪梨椰子水蜜瓜蘆薈同埋青檸,口感飲落去非常豐富,而且非常健康佢係冇加任何糖同埋人造色素!口感特別,大家可以一試!
🤍Noah’s pure apple juice, 幾,蘋果汁亦都唔會太甜,同上一次一樣都係冇糖分同埋人造色素,飲落去亦都好fresh! 味道絕對唔會係假嘅蘋果汁!非常好飲!
見到有其他人叫all day breakfast, 可惜今次太飽冇叫到,all day breakfast賣相都非常吸引!下次再嚟同🐱🐱玩嘅時候一定要試吓!