2023-05-24 399 views
銅鑼灣sogo後面特色餐廳,店內最裡面超復古,木系桌椅配搭復古擺設,門口位置日光充足,樓底好高空間感大,座位寬敞有座墊🪑每隻碟都好靚有精心挑選過🍽🧀巴斯克芝土蛋糕 Basque Burnt Cheesecake表面有層焦糖,巴斯克擺咗室溫一陣,中間流心效果開始出現😝🍮泰奶焦糖布丁 Thai Milk Tea Caramel Pudding 整碟都喺焦糖醬汁,布丁超彈滑,泰奶味漫漫滲出嚟,細心品嚐就會有感覺☕️開心果奶蓋咖啡 Pistachio Cheese Topped Coffee厚厚開心果奶蓋,開人果味濃奶蓋綿密夠輕盈一啲唔膩,滿滿開心果味!連埋底部咖啡一齊食夠哂順滑🥰 雖然呢杯喺凍飲,但裡面無咩冰唔會太過凍,好適合我呢種想飲凍飲但又唔可以飲冰嘅人🌝🍫You Are An Idiot Coffee 白癡戀人📸📸呢杯其實喺焦糖朱古力咖啡,以白雲杯碟呈上,超級igable☁️ 配以棉花糖及朱古力醬,擺碟超靚🥰 入口味道唔會太甜,朱古力醬喺哂個底度,要攪勻再飲!🥒醃青瓜八爪魚海帶Vinegar-Based Sunomono彈牙八爪魚薄片、爽口青瓜薄片配搭消暑海帶,加上酸酸甜甜醬汁,清新又開胃

表面有層焦糖,巴斯克擺咗室溫一陣,中間流心效果開始出現😝

☕️開心果奶蓋咖啡
開心果奶蓋咖啡

🍫You Are An Idiot Coffee 白癡戀人
白癡戀人

🥒醃青瓜八爪魚海帶
Vinegar-Based Sunomono
彈牙八爪魚薄片、爽口青瓜薄片配搭消暑海帶,加上酸酸甜甜醬汁,清新又開胃!
夾青瓜八爪魚海帶

🥦九層塔肉鬆椰茶花
Basil Roasted Cauliflower with Pork Floss
超大份量嘅沙律🤣 醬汁帶有少少香辣,椰菜花切到好細粒容易入口,配搭肉鬆一齊食又有有趣,好似泰式沙律咁!

🍖蜜味酸辣豬肋骨
Honey Spicy & Sour Pork Ribs
With Mashed Potato, Slow Cook untll Tender
豬肋骨蜜糖味濃郁,肉質剛剛好!味道唔辣~以甘旬薯蓉車厘茄作伴碟~

🍝明太子蟹肉野菌意大利麵
Crab and Mushroom Spaghetti with Cod Roe 明太子醬滿滿🤩 令到碟意粉粉紅色🤣 意粉彈牙超掛汁!蟹肉絲可以黏喺意粉咁樣一齊食!連媽媽都大贊好食!
明太子蟹肉野菌意大利麵
Type of Meal