2021-02-04 3117 views
位處於銅鑼灣一期既Outback steakhouse,鄰近地鐵站B出口,地點超就腳成一年幾無食過,只因晚市價格真係偏高聽同事講午餐set價錢較貼地,一於黎試下Set lunch 有light or heavy selection,任君選擇🥯黑糖麵包:終於食到心心念念左好耐既黑糖麵包!剛上枱既麵包熱辣辣,外皮微脆,內裡超鬆化,仲有淡淡黑糖香,係懷念既味道呀!聽同事講,outback既牛油係特別滑身既,我自己就因為on diet中,無試~重點重點重點:個包可無限refill既但因為我地都叫左兩個main course,食左一條就收手lu白湯(跟餐):超香濃既忌廉白湯,應該落左大量牛油😂🍖豬肋骨條烤得岩岩好,肉質好嫩直身粗薯條炸得香脆,不過略嫌太咸啦,調味好重手溫馨提示:左下角小小的伴碟沙律菜好好食,好surprise😆🦐香辣燒蝦飯嗯,除左影相時驚艷左一下最大既感想就係:伏中之伏調味為0,飯炒得又油又濕,很難吃~~果斷放棄今次撇除難食既燒蝦飯,整體黎講我都願意相信outback扒類既質素係有保證既,會再黎試下其他套餐~
成一年幾無食過,只因晚市價格真係偏高
聽同事講午餐set價錢較貼地,一於黎試下

🥯黑糖麵包
終於食到心心念念左好耐既黑糖麵包!
重點重點重點:個包可無限refill既

白湯(跟餐):
超香濃既忌廉白湯,應該落左大量牛油😂

🍖豬肋骨條
烤得岩岩好,肉質好嫩
直身粗薯條炸得香脆,不過略嫌太咸啦,調味好重手

🦐香辣燒蝦飯
嗯,除左影相時驚艷左一下
最大既感想就係:伏中之伏
調味為0,飯炒得又油又濕,很難吃~~果斷放棄

$130 (Lunch)
  • 黑糖麵包