2024-12-04
【𝗩𝗢𝗟.𝟭 𝗖𝗔𝗙𝗘】銅鑼灣隱世文青Cafe!一家大細嘅打卡好去處 🌟呢排工作壓力大,諗住趁放假同屋企人去食個悠閒嘅下午茶。有日個仔同兩個女響起想食好西,咪同老婆帶佢哋去咗銅鑼灣呢間新開嘅VOL.1 CAFE啦!店舖雖然喺二樓,但裝修好有格調,一入到去已經聞到陣陣香氣,真係「聞到都流口水」🤤第一道菜嚟咗個龍蝦汁蟹肉手工寬面,個汁香濃得嚟又唔會太漏,啲蟹肉勁新鮮,仲要係真材實料!我個仔食到「停唔到口」,真係估唔到平時咁叻揀飲擇食嘅佢會咁啱食!就連平時成日講「減肥要食得清淡啲」嘅老婆都忍唔住偷食咗幾啖!😋跟住上嘅粒粒雞軟骨同炙燒白松露雞翅,真係「好到唔得了」!雞軟骨炸得香脆,調味又啱,小朋友爭住食。至於個雞翅,白松露香氣逼人,皮脆肉嫩,「一啖入口,成個人都精神哂」!💪最後嘅抹茶巴斯克麻薯蛋糕,絕對係我哋全家嘅心頭好!蛋糕質地軟綿,抹茶味香濃唔會太甜,入面嘅麻薯夠韌,真係「食過返尋味」。老婆仲話要約閨密嚟食添!🍵💡小貼士:- 建議提早訂位,尤其係周末- 適合拍拖聚會,環境舒適寧靜- 分開午市同晚市時段,記得睇清楚時間食完呢餐真係「開心到飛起」,全家都話要再嚟!難得見到三個仔女食得咁開心,作
💡小貼士:
- 建議提早訂位,尤其係周末
- 適合拍拖聚會,環境舒適寧靜
- 分開午市同晚市時段,記得睇清楚時間
食完呢餐真係「開心到飛起」,全家都話要再嚟!難得見到三個仔女食得咁開心,作為阿爸嘅我都好滿足。「食好嘢,同靚景,最重要係同家人一齊」,呢句說話真係一啲都冇錯!❤️
𝗿𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
消費:每人約$50-150
地址:銅鑼灣景隆街3號2樓
營業時間:午市 13:00-17:00|晚市 19:00-22:00