2021-12-10
早排食咗餐難食既吉列牛,呢次決定試既「秘」普遍評價都好,荃灣店人氣好高,仲要係黃店,希望唔會中伏!//環境🌕🌕🌕🌑🌑餐廳係簡單既木系裝修,都算坐得闊落,平日12點去無乜人,唯一扣分既係d檯有d痴笠笠🙉-//食物🌕🌕🌕🌕🌑1️⃣黑松露吉列牛 ($158)實物比預期細片,但加埋都有成十幾塊牛,每片都包裹住黑松露炸皮,輕輕煎一煎已經好香口,肉質亦好軟嫩😻2️⃣芝士吉列豚肉($88)本身以為個芝士係會連埋個豚肉一齊炸,但原來係芝士汁另上,自己蘸嚟食😂個豚肉好厚,每一塊入面都會有舊細細既肥膏,食落會更加爽口,口感豐富;芝士汁份量十足,撈埋飯食都仲得😂我地仲加左個午市定食(+$20),會包溏心蛋、味素飯同汽水,如果單叫上面既肉未必夠飽,建議大家跟餐叫🤣-//總結呢間吉列牛比我預期中好食,特別係個黑松露,香口到想瘋狂encore😻佢荃灣、佐敦同元朗都有分店,下次去開可能會再試下🤪
//環境🌕🌕🌕🌑🌑
//食物🌕🌕🌕🌕🌑
1️⃣黑松露吉列牛 ($158)
2️⃣芝士吉列豚肉($88)
//總結