2023-12-05 138 views
今日同老公過嚟時代廣場city‘super食晚餐,同事介紹話呢度個晚餐非常豐富,於是走過來品嚐一下。炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒🥩🥩🥩🥩🥩呢塊牛肉特別嫩,原來係60日大嘅牛肉乾床藏熟成,難怪肉特別嫩,牛肉味特別香特別濃郁。牛扒非常厚,食落去非常有口感,一切開肉汁同油脂即刻喺肉中間流出來,真係食得特別香!炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒🍆🍆🍆🍆🍆呢一件茄子田樂燒真係正到不得了!我覺得佢比塊豬扒好味,茄子🍆加咗味噌去燒,又cut咗豬扒嘅肉汁和油脂,而且茄子柔軟又多汁,整到菜嘅精華都濃縮晒喺茄子入面,正到爆!當然北海道嘅豬扒亦都唔輸蝕,食落去啖啖肉柔嫩又香甘香鬆化。法式酥皮龍蝦湯🦞🦞🦞🦞🦞大塊酥皮敲落去咔咔聲,聲音非常清脆,一聽就知好好味,敲開龍蝦湯嘅香味即刻湧出來,香噴噴有好重龍蝦味。湯順滑鮮甜,滋味無比。松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽🥑🥑🥑🥑🥑超龍畫牛油果沙律🥑配上鮮甜十足味道濃郁嘅海膽,超辣超易入口,成口都係牛油果和海膽鮮味,😋好味到不得了!再加埋新鮮又甜啖啖松葉蟹肉,鮮美又鮮味。法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕🍨🍨🍨🍨🍨超滑充滿
🥩🥩🥩🥩🥩
松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽
🥑🥑🥑🥑🥑
法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕
🍨🍨🍨🍨🍨
超滑充滿蛋香甜甜燉蛋,配上香草籽味道更香更清甜。雲呢拿雪糕冰冰涼涼,配埋法式焦糖燉蛋一齊食味道更甜更幸福。