作為一個壽喜燒愛好者,平時去親日本都一定會去食壽喜燒🥰 皆因日本價錢平過香港好多,但最近朋友介紹咗一間位於銅鑼灣性價比超高嘅壽喜燒店,非常抵食,可以幫我止下去日本食壽喜燒嘅癮😝✨ 特選肩胛壽喜燒套餐 $238(180g)由於嗰日太肚餓,我同男友都揀咗大盛😌 每個set都包咗前菜、野菜盛合、蘭王蛋、日本米飯或者烏冬,最後仲有蕨餅做甜品。我揀嘅肩胛肉每隻牛只有3-5kg,屬於油花中等,但肉味濃度偏高嘅部位,雖然呢個部位比較稀少,但呢個餐都俾咗九片肉我😍 食到肩胛肉油脂嘅甘香,同時亦食到濃郁嘅牛味😋 野菜盛合都好豐富,食完超級滿足!✨ 極上肉眼壽喜燒套餐 $288(180g)而男友就揀咗極上肉眼呢個set,極上肉眼係肋骨上方嘅肉,油花爆登,食落口口感柔軟細滑,肉汁亦非常香濃,男友非常鍾意,加蛋汁再送飯食一流😚非常推介呢間壽喜燒餐廳,就算嗌最貴嗰款肉,埋單都係$300頭,抵食過出面好多壽喜燒餐廳😌 重點係,佢依家做緊推廣活動,做齊以下步驟即可免費獲得生啤一杯(白/黑)或 40g 和牛赤身一客😍1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」社交平台2. 拍攝食物照上傳至 社交平台3.

✨ 特選肩胛壽喜燒套餐 $238(180g)

✨ 極上肉眼壽喜燒套餐 $288(180g)

1. 讚好或追蹤「Sukikansai壽喜·關西」社交平台
2. 拍攝食物照上傳至 社交平台