2022-10-15
/ 日本野銅鑼灣性價比高嘅「日本野」餐廳🍴🇯🇵我身為銅鑼灣地頭蟲,當然收工後又要喺尼頭搵晚餐食🤣喺銅鑼灣廣場二期6樓,有一間食日本嘢嘅「日本野」😂聽個名就知佢係日式餐廳,不過價錢嚟講,喺銅鑼灣區佢就真係唔貴,而且餐廳環境闊落座位坐得舒服,無論係同朋友聚會定係普通食個飯,都係一個好選擇👍🏻我同男朋友一人嗌咗一個晚餐set,再加一個小食,2個人食咗$500左右,happy friday👻火炙蝶魚裙邊海膽丼 $168 包餐湯同凍飲我自己係超級鍾意食火炙左口魚裙邊,所以一見到佢有呢個晚餐set揀,我諗都冇諗就order😝佢嘅分量超多,大概10片左口魚裙邊,旁邊仲有海膽同三文魚籽,配埋紫蘇葉食超級香😻石燒霜降牛小排 $248 包沙律、溏心蛋同凍飲估唔到呢個牛小排好有質素,兩邊各燒大概10秒就食得,重牛肉味而且入口嫩滑唔靭,可以配少少牛肉汁同岩鹽食🤭加配小食刺身拼盤 $98三文魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝各有兩片,都幾抵食👌🏻📍 日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
銅鑼灣性價比高嘅「日本野」餐廳🍴🇯🇵
火炙蝶魚裙邊海膽丼 $168 包餐湯同凍飲
石燒霜降牛小排 $248 包沙律、溏心蛋同凍飲
加配小食刺身拼盤 $98
三文魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝各有兩片,都幾抵食👌🏻
📍 日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓