2021-12-24 1160 views
🔸先付3點🔸(店員話依次序由淡味食到濃)🥜胡麻豆腐:魚子同Wasabi做點綴 豆腐好滑 比較清新開胃🐙青瓜芥辣八爪魚:少少辣 有咬口 八爪魚好黏😍🦀明太子燒蟹餅:好香明太子味 蟹味好足👍🏻🔸刺身六点🔸沙鰈魚🐟:淡味魚 有青檸伴碟 魚油好香 油脂好充足 火炙過更加好食 口感好爽口👍🏻間八魚+飛魚籽+海膽:比較淡味 Mix埋一齊食好夾 海膽唔腥 飛魚籽好脆 一啖食落口好滿足😍象拔蚌+北寄貝:搭配左岩鹽 亦都可以點檸檬汁食 爽口 小小腥🤏🏻用青瓜捲着象拔蚌 感覺好清新 好開胃 劍魚腩:辣辣地既口感 落咗柚子胡椒汁 好飽滿啖啖肉中拖羅:好厚肉油花均勻 顏色好粉紅 魚油甘香 食落無筋 搭配埋紫蘇葉一齊食 紫菜好脆🙈師傅仲落咗岩鹽同埋Wasabi 食落去口感好豐富!赤海膽+松葉蟹+魚籽:呢個好出色 海膽好鮮甜飽滿 魚籽食落口會爆汁😍 再加上好重蟹味嘅松葉蟹🦀 用紫菜包住三款一齊食 口感好豐富!🔸甘味、御碗🔸𩶘魚湯:勁鮮魚味👍🏻個湯好濃郁 暖笠笠 食到尾飲返個湯一流 好鐘意呢個 仲落咗豆腐同菇做配料😍千層蛋糕🍰+綠茶蕨餅🍵+芝士雪糕🍨:呢個比到驚喜我 我冇諗過甜品都咁出色 千層蛋糕🍰好鬆軟 細細舊唔
🔸先付3點🔸
(店員話依次序由淡味食到濃)
🐙青瓜芥辣八爪魚:少少辣 有咬口 八爪魚好黏😍

千層蛋糕🍰+綠茶蕨餅🍵+芝士雪糕🍨:
呢個比到驚喜我 我冇諗過甜品都咁出色
千層蛋糕🍰好鬆軟 細細舊唔膩 有層次口感
綠茶蕨餅🍵好煙韌 綠茶味好重 甜度啱啱好
最有驚喜係個芝士雪糕🍨 我未食之前 👦🏻同我講話芝士味超級重 好似食緊舊芝士咁😂我嗰刻覺得佢誇張咗 點知食落口真係😂超級重芝士味 每一啖都充滿芝士香 有種鹹鹹地嘅感覺 我鍾意 好好食呢個🧀

🔸一品料理🔸
(每人只有一樣 我哋兩個揀咗唔同款式)
燒吞拿魚下巴🐠:
吞拿魚下巴我真係未食過🙈有驚喜!肉多肥美 肉質好嫩滑 好香😍有種食緊骨膠原嘅感覺 啲魚油必晒出嚟 外皮燒得好焦脆 食落好脆卜卜 搭配埋酸汁 可以減低油膩感👍🏻呢個一定要食!

蟹膏味噌醬燒大蝦🦐:
大蝦上枱嗰陣好大隻🙈味道好香 好多蟹膏味噌平均分布左喺大蝦身上 味道濃郁 大蝦好彈牙 蝦肉有咬口啖啖肉 唯一嘅缺點係蝦肉真係好難脫殼😂

🔸寿司6貫🔸
剝皮魚+魚肝:甘香但係就比較淡味 魚肝係錦上添花👍🏻入口即溶 加埋一齊食就啱啱好

甜蝦+白蝦:彈牙鮮甜😍好新鮮 兩者好夾 紫蘇花都食得😂打卡一流📸

赤龍:有咬口 火炙過 入口即溶😍外皮焦脆 對於我來講火炙過嘅壽司唔會輸🙈

大拖羅: 無得輸!好厚切 大拖羅入口即溶 色澤肥美 紋理清晰 完坐無根 好想再食呢個!

馬糞海膽:海膽好鮮甜 完全唔會腥 好creamy 師傅比海膽俾得好大方🙈未食就滿瀉😍

🔸環境、服務🔸
環境好清幽 座位唔多 坐位都好闊落🪑地方好乾淨 我哋坐吧枱 可以望住師傅整野食 同埋都會好詳細介紹每一款食物(邊樣食先/食物名稱/點樣食先好食)
光線好充足 感覺真係好舒服 枱面仲好貼心咁有濕紙巾、紙巾 重點提下佢既濕紙巾勁厚🤣價錢同服務成正比🤣
店員真係好勤力 好似成日望住我個杯冇茶咁🤣係咁幫我倒 倒到我都唔好意思🤣又會成日幫我地收拾餐碟🍽
2021-12-19
$1400 (Dinner)
Celebration
Anniversary