2024-10-05 957 views
銅鑼灣開了Seoul noodles 🍜 星期五去了一試點左辣牛肉刀削麵同雞肉湯麪但飲品賣哂了,到來時份量都幾大😆✌🏻雞湯麵係雪濃湯+半隻雞+麪,佢都比得幾闊綽的,湯都幾濃郁而且麪比想像中有彈牙煙韌感,雞肉無煮到好老,反而保留左韓式燉雞個種滑滑嫩嫩既感覺。泡菜仲可以refill(嚇到),佢仲有menu教泡菜+辣醬+麻油撈薏仁飯,可以減慢血糖標升,而我地都相信左試下,的確食完無狂眼訓既😂餃子就唔識欣賞,可能一向對韓國餃子都係一般般,嚇食左一口就放棄啦。朋友既辣牛肉湯,我試左二口,我覺得下次必須一食,佢唔會勁辣但泡菜味濃,肉都比得多,相信比雞肉麪更惹味同濃郁。店員係韓國人,喜歡oops的朋友們可大飽口福和眼福了,不過大部分都cool 🤣(我地唔多介意,食物好食就okay),必定會再食😆😆😆😆
銅鑼灣開了Seoul noodles 🍜
星期五去了一試

點左辣牛肉刀削麵同雞肉湯麪

但飲品賣哂了,到來時份量都幾大😆✌🏻

2024-10-04
  • 辣牛肉湯麵