2023-02-10
食盡銅鑼灣之日式 — 燒肉ONE————————————————今日又嚟到銅鑼灣食lunch, 發現咗一間門面好大間新開嘅食燒肉店😮, 而佢嘅燒肉定食選擇好多,價錢有平有貴實有一款啱!🔸 美國牛小排加美國牛板腱套餐 肉既份量叫左100g, 加$19可以轉紫菜溫泉蛋飯😋, 味道啱啱好唔會太鹹, 牛小排不嬲都係我的燒肉最愛😋🔸 日本鹿兒島黑毛和牛牛肩胛 壽喜燒套餐本身以為呢間正係得燒肉食,估唔到居然都有壽喜燒套餐😮, 黑毛和牛肉質冇得彈, 個人建議唔好點其他醬汁,因為壽喜燒湯底本身已經好有味道,更易食得到和牛既質感同味道🤩🔸 海鮮三皇係一個大蝦,帆立貝,同甲羅燒嘅組合,幾出色,蝦好大隻而且食得出係新鮮既,而甲羅燒味道都好濃郁😋💭Overall comment:新店開張人手安排上都做得唔錯, 唔需要等太耐就食得,中午時間都多人食,記得早d去就唔洗排隊!😆
————————————————
🔸 美國牛小排加美國牛板腱套餐