銅鑼灣區, 人多Shopping多食店多, 夜晚想搵野食, 預左排隊等位, 試過響 “X長壽司” 等左成2個鐘先有位, 今次唔制嘞! 行到謝斐道, 見到一間面積唔細, 但內裡得 2 個客既日式料理, 門口仲要有侍應派免費三文魚刺身贈劵, 令我有 d 驚, 原來侍應話近日信用卡刷咭機壞左, 要收現金, 好多客聽左都掉頭走, 我見佢價錢唔係貴, 應該夠錢俾, 就入去一嘗包場感覺啦!食評如下 ~三文魚壽司 ~ 從未見過細件得咁可憐既三文魚壽司, 得 2cm闊 X 5.5cm長, 而且因為無客, 響迴轉帶度轉到乾晒, 當然唔好食!吉列豬卷 ~ 無咩味, 冷冰冰, 完全無 “吉列” 炸過既脆口感覺, 唔知自己食緊豬肉卷. 縱使有芝士響面, 都一樣係淡而無味.三文魚刺身 ~ 新鮮切出黎既, 夠厚, 有魚油, 夠香滑, 幾好食! 北寄貝沙津船 ~ 好大件, 內裡好多料, 有野菜八爪魚黑魚籽等等, 大大啖咬落去, 好味! 滿足! 蒜片牛柳粒 ~ 好好味! 熱辣辣好香, 食落口好 Juicy! 好腍好有肉味, 醬汁剛好帶出牛柳香味, 一定要試呀! 日式蒸蛋 ~ 超細 Size, 睇見已經嬲, 食落只係

食評如下 ~

日式蒸蛋 ~ 超細 Size, 睇見已經嬲, 食落只係得半粒蝦仁, 一片鳴門卷, 4 啖食完, 搵笨唔討好!

總括黎講, 壽司真係轉得太耐, 乾晒唔得! 反而廚房熟食做得唔錯

服務方面, 無咩特別, 全場好靜, 侍應企晒響度, 好悶旦既感覺.

會去多一次再試, 不過去前會先問佢可以俾信用卡未, 同埋睇過裡面有無多 d 客先, 無就唔會入去啦, 無謂又睇住 d 轉到乾晒既壽司………
店舖外觀
店內環境
餐牌
三文魚刺身 (食滿 $100 免費送, 單叫 $35)
吉列豬卷 ($24 / 4件)
北寄貝沙津船 ($20)
蒜片牛柳粒
日式蒸蛋 ($12)
$100 (Dinner)
店舖外觀
店內環境
餐牌
三文魚刺身 (食滿 $100 免費送, 單叫 $35)
北寄貝沙津船 ($20)
蒜片牛柳粒