2024-01-22 78 views
今日嚟到銅鑼灣食吉列牛同埋忌廉烏冬~ 呢間餐廳我已經喺旺角食過幾次,今次第一次嚟到銅鑼灣呢邊食,一直都覺得佢哋嘅咖喱忌廉烏冬好好味,同大家分享吓先!套餐2)吉列牛定食 $256我同朋友叫咗個吉列牛配忌廉烏冬定食。吉列牛set好豐富,有前菜包括麻醬豆腐、麻醬車厘茄,仲有麵豉湯、白飯等等。吉列牛有十幾嚿,表面已經炸到好香脆,外皮薄薄一層。內裏牛肉未熟嘅,我哋可以因應自己喜好,將牛肉放喺鐵板上面煎,煎到適合自己嘅熟度。牛肉煎完後好香,肉味出。之後仲配有三款醬料可以點,分別有燒汁、黑松露牛油同埋Wasabi沙律醬。吉列牛食落口感特別,外皮好脆,牛肉軟腍。咖哩忌廉烏冬套餐仲包括咖喱忌廉烏冬,忌廉烏冬晚上好靚,面頭有一大層忌廉。忌廉質地好輕盈,好泡泡,為咖喱添加一種奶香。咖喱味道濃郁,唔會太辣。烏冬質地煙靭,好滑身。另外仲可以揀配雞肉或者牛肉,今次我哋揀咗牛肉,牛肉份量多!Passion Punch +$18呢個set仲跟咗兩杯飲品,百香果特飲好清新,好夠氣,仲有啲百香果籽!忌廉汽水免費唔使加錢~日式炸雞 $58我哋仲嗌咗個小食,日式炸雞份量多,每粒細細舊,好容易入口。外皮炸到好香脆,入面雞肉仲係

套餐2)吉列牛定食 $256

咖哩忌廉烏冬

Passion Punch +$18

忌廉
汽水免費唔使加錢~

日式炸雞 $58
我哋仲嗌咗個小食,日式炸雞份量多,每粒細細舊,好容易入口。外皮炸到好香脆,入面雞肉仲係好滑好Juicy。面頭仲有一層Wasabi沙律醬,更加好味。