2021-12-26 331 views
年尾工作比較忙,想同朋友去啲chill chill地嘅地方見吓,希望唔使太拘謹酒吧嚟講主食嘅選擇算幾多,有四種意粉同有牛扒輕食睇個名都幾矜貴,我地都叫咗三幾個嚟邊傾計邊食酒就有紅白、啤酒同cocktail Menu上仲有舖頭嘅建議點樣配搭水煙同調酒,幾得唔坐outside有街景睇,涼涼哋其實都舒服白酒煮鮮藍青口配吐司,青口雖然唔大隻但係質素幾好,食落有鮮味同唔腥或者無味但白酒忌廉汁點麵包食好正👏🏻一口氣叫咗好多小食🤣太平洋吞拿魚他他配西瓜係比較新奇嘅,咸鮮嘅吞拿他他同爽口西瓜一齊食係意外地平衝紀之川海膽吐司賣相好靚,價錢合理如果好似我哋咁鐘意食海膽嘅都可以試吓🤣因為我哋係無食晚餐,所以叫咗啲主食嚟醫肚鮮海膽意大利粉配茴香泡沫個樣好靚😍除咗面頭嗰片好大嘅海膽,意粉本身都用咗海膽汁去煮,味道好濃厚,茴香泡沫令菜式有啲份子料理嘅感覺,幾得意👏🏻牛扒係澳洲M5和牛,味道同食感都好好,推介👏🏻👏🏻👏🏻呢個意式生牛肉好出色,價錢亦好抵玩,牛肉片好食,加埋巴馬臣芝士嘅咸香非常適合送酒熱情果焦糖燉蛋好味同大份,酸甜味嘅平衡都做得好好餐廳大門有啲神秘感,帶朋友過嚟一入門口就有gimmick如果好彩嘅仲可

酒吧嚟講主食嘅選擇算幾多,有四種意粉同有牛扒
輕食睇個名都幾矜貴,我地都叫咗三幾個嚟邊傾計邊食

酒就有紅白、啤酒同cocktail
Menu上仲有舖頭嘅建議點樣配搭水煙同調酒,幾得唔

Rise  to  Shine

坐outside有街景睇,涼涼哋其實都舒服

白酒煮鮮藍青口配吐司

但白酒忌廉汁點麵包食好正👏🏻

一口氣叫咗好多小食🤣

紀之川海膽吐司

紀之川海膽吐司賣相好靚,價錢合理
如果好似我哋咁鐘意食海膽嘅都可以試吓🤣

鮮海膽意大利粉配茴香泡沫

因為我哋係無食晚餐,所以叫咗啲主食嚟醫肚
鮮海膽意大利粉配茴香泡沫個樣好靚😍

香烤澳洲M5和牛

牛扒係澳洲M5和牛,味道同食感都好好,推介👏🏻👏🏻👏🏻

意式生牛肉

熱情果焦糖布甸

熱情果焦糖燉蛋好味同大份,酸甜味嘅平衡都做得好好

餐廳大門有啲神秘感,帶朋友過嚟一入門口就有gimmick

如果好彩嘅仲可以坐到outside嘅吊椅,女仔朋友一定好鐘意👌🏻👌🏻👌🏻

2021-12-13
$450 (Dinner)
Rise  to  Shine
白酒煮鮮藍青口配吐司