2023-08-13
早幾日去開銅鑼灣搵個朋友食Lunch,朋友推薦左MEMOIR.貪佢環境夠既靚同埋又好坐。上到去果然令我果然翁呀😍成間餐廳都係打卡位,靚到呢!除左餐廳環境估唔到連本menu 都係打卡位,本menu係宮崎俊動畫做主題😍食物擺盤都係勁靚,真係未食都心情好好好呀👍🏻香煎澳州肉眼扒 $198平時出去食lunch set 就算叫牛扒都唔會有得香幾成熟,呢度就可以喇,我地簡左5成熟😁首先呢個扒係極重牛味!然重外表煎得勁香口,一陣間就消滅左😂香煎海鱸魚配日本帆立貝 $168呢個海鱸魚又係好絕,成塊皮係脆卜卜嫁,好似食緊炸魚皮咁但係無咁油膩😍然後配埋忌廉汁勁match囉🫶🏻水牛城雞翼 $68來到雞翼,我想講呢間餐廳d雞翼同出面真係唔同,我未食過水牛城雞翼係脆既,出面通常都係淋左,配埋酸酸甜甜既味道又係勁好味😌以上Lunch set 仲配埋沙律/餐湯同飲品!
食物擺盤都係勁靚,真係未食都心情好好好呀👍🏻
香煎澳州肉眼扒 $198
香煎海鱸魚配日本帆立貝 $168
水牛城雞翼 $68
以上Lunch set 仲配埋沙律/餐湯同飲品!