2022-01-17
位處銅鑼灣富豪酒店旁既Hogan Café非常搶眼,餐廳用上滿滿希臘風既藍色配上線條簡潔既門面,令人遠遠都已經注意到佢既存在。雖然店鋪唔算大,但係裝修簡約,就算全場滿座都唔會覺得人太多太擁擠。每檯仲放左小花樽擺設,感覺恬靜舒服。.Bagel Brekkie Plate 💲148⭐️3.8/5除左必備既精品咖啡外,Cafe提供既餐點選擇不算少,主食輕食以至各式甜品都有。Bagel係佢地其中一個主打,所以我係Bagel Menu到挑選左一份Bagel版本包羅萬有既All Day Breakfast。Bagel有兩款選擇,餐廳推薦試下佢地既抹茶口味。貝果係無餡版本,抹茶不算濃但口感煙韌有咬口。另外仲包括有我喜歡既黑松露炒蛋、焦糖香蕉、脆皮芝士腸、巴馬火腿、煙三文魚同新鮮沙津菜,比一般既全日早餐更大堆頭,全部都好岩胃口。.Risotto with Black Truffle and Mushroom 💲118⭐️3.9/5另外叫左經典款既蘑菇黑松露意大利飯。忌廉汁底夠香濃creamy,意大利飯煮到剛好口感彈牙,無太多可挑剔既空間。.Spicy Hot ChocolateLatteCafé主打之一係
Bagel Brekkie Plate 💲148
⭐️3.8/5
⭐️3.9/5
Spicy Hot Chocolate
Latte
Café主打之一係佢地既靚拉花,除左精緻既圖案之外,加錢仲可以幫你加埋5個英文字母之內既名落去咖啡上面。不過我今次就無特別要求加名,由咖啡師自由發揮。我呢杯Latte啡師拉左小飛馬既圖案,打卡一流。
另外係挑選飲品既時候,餐廳提議我地可以試一下佢地新推出既Spicy Hot Chocolate。辣既朱古力真係第一次聽,二話不說挑戰下。唔止咖啡,連朱古力都有靚拉花。辣朱古力味道比我想像刺激,辣度幾強但又唔會搶哂朱古力味,未試過既朋友仔不妨挑戰一下。
總結:鬧市之中既一間休閒Café,食物同咖啡質素不俗,好適合行街行到攰、想舒舒服服識啲嘢嘆杯咖啡嘅朋友❣️