2021-10-02 635 views
今日又係喺銅鑼灣搵嘢食嘅時候,喺希慎SOGO嗰邊都試過好多唔同嘅餐廳,今次就去到白沙道附近,喺蘭芳道見到有一間食泰國船麵,就諗住入去試吓,餐廳嘅裝修都好特別門口有一架好似泰國嘅篤篤車咁🙆🏻‍♀️😍入到去啲座位都好舒服,咁我哋好快就叫咗嘢食,我哋就叫咗一個黑豚肉配船湯、一份泰式豬手同埋一個泰式小食拼盤!飲品方面就叫咗一杯泰式青檸梳打特飲和泰式碟豆花特飲🍹黑豚肉船湯 $69佢哋嘅船麵有三款湯底可以選擇,我哋第一次就試咗佢推薦嘅船湯,佢哋嘅湯底都非常濃味令到啲面非常入味👍🏻👍🏻黑豚肉嘅份量都好多,肉質嫩滑😙除咗黑豚肉佢哋仲會有其他全面嘅配料例如魚蛋魚片等等❤️‍🔥泰式豬手一份 $79佢哋嘅泰式豬手實在令我感嘆😋我非常推薦如果鍾意食豬手嘅朋友一定要試吓,我自己就好鍾意食豬手皮嘅骨膠原🤩佢每一舊嘅豬手都非常滑脫脫泰式小食拼盤 $69由於有幾款小食都想食,我哋最後就叫咗小食拼盤。小食拼盤入邊有泰式炸蝦餅、炸雞翼和炸芝士雲吞。泰式炸蝦餅好有蝦肉嘅味,而且非常彈牙😎炸雞亦都唔會炸到入面肉質好乾👍🏻

黑豚肉船湯 $69

泰式豬手一份 $79