2022-11-03
呢間泰式甜品真係長期都多人排隊,今晚9:00去咗排隊唔使一個鐘之後入到去,比想像中快,味道都幾唔錯,不過價錢就比較偏貴!🍴泰式奶茶刨冰 $138 (8/10)刨冰比想像中細個,上面有一層奶蓋,都creamy有奶香,刨冰質感幾細滑,似綿綿冰嗰一種,不過係顆粒狀,奶茶味好香濃,茶味都幾出,完全係泰式奶茶嗰隻味,不過一啲都唔會甜,中間有啲麵包粒同埋涼粉啫喱嘅物體,個麵包濕晒口感好奇怪,啫喱淋中帶煙韌,ok嘅!隔離個泰式奶醬汁比較重煉奶味同埋偏甜就冇乜點食!🍴士多啤梨芝士蛋糕刨冰 $138 (7.5/10)刨冰係一個好淡好淡嘅奶味,上面有四個半粒嘅士多啤梨,一定要倒個士多啤梨醬落去先會有味!士多啤梨醬比較偏酸,士多啤梨味都幾濃郁,入面有芝士蛋糕,比較似日式嗰一種,質感海綿蛋糕,有輕微嘅芝士味,都幾香,如果鍾意比較酸酸地開胃嘅食呢一個就啱晒啦!推薦推數: 7.8/10整體來講味道都幾唔錯,比較推薦泰式奶茶味,感覺比較泰式少少正宗嘅泰式味道,不過如果要排隊排一個鐘以上就唔啦,因為刨冰嘅份量都比較細,價錢都比較偏貴。最衰冇芒果糯米飯嗰隻刨冰,如果有下次都會嘗試下!
🍴泰式奶茶刨冰 $138 (8/10)
🍴士多啤梨芝士蛋糕刨冰 $138 (7.5/10)
推薦推數: 7.8/10