2019-11-07 637 views
呢間日式餐廳, 我每過一排就會返嚟再食,個原因好簡單,當你想食日本野,但係唔肯定自己想食咩嘅時候,去呢間就啱啦。因為佢一個餐一個組合,有齊晒大部份你想食嘅日本野,咁你就唔使諗啦。而且味道幾好,最緊要價錢優惠,地點又方便,就喺世貿中心。我哋今晚就叫咗個二人餐大概都係五百零蚊。第一個嚟嘅就係炸物,有兩件炸蠔、兩件炸豬扒。日式嘅炸物真係好好食,陳皮丘博有趣入邊嘅生蠔同埋豬扒仲熱辣辣,肉又鮮嫩,真係好正。跟炸物仲有個沙律菜絲。再嚟就係燒肉,切到一粒一粒嘅日式和牛,淨係個賣相都已經好吸引呀。我見佢連買過路相枱我以為要自己煮原來個店員會好細心咁樣幫你整熱個爐,等到過路熱就可以放牛,每邊燒到佢封咗口,鎖住佢啲最好味嘅肉汁。然後在燒多幾分鐘。真係好好味呀。跟餐仲有刺身拼盤,係唔錯㗎!呢個應該就係類似米通,將飯焦煎到香硬,再配炆牛肉。仲有個冷麵,佢俾咗個碗嚟你就自己將冷麵,湯汁,紫菜,香蔥同埋Wasabi撈勻佢。正。

我哋今晚就叫咗個二人餐大概都係五百零蚊。

跟餐仲有刺身拼盤,係唔錯㗎!

呢個應該就係類似米通,將飯焦煎到香硬,再配炆牛肉。

2019-11-03