2022-11-29 43 views
街頭火鍋位於銅鑼灣既金利文廣場,方便易搵,呢度由湯底到配料再到即食小食都好多選擇,絕對要介紹俾大家黎一試!👍🏻丹波赤麵豉味噌蝴蝶腩湯呢個係麵豉湯加豬腩肉,麵豉係正宗日本麵豉,香濃甘香,唔會過咸,腩肉唔係一般豬腩,係蝴蝶腩,特別軟腍,又會痴住少少筋位,有啲咬口,配麵豉湯最夾!☝🏻極品第一刀我地完全係被個名吸引左而叫既,原來每隻豬都係得一舊,好罕見,呢個部位特別腍身特別滑口,而且仲要好多雪花添,好靚好香,碌埋落咸咸既麵豉湯就更好食,唔駛再點醬料已經好鮮味!🤘🏻新鮮鵝腸橙黃色既鵝腸一睇就知真係新鮮既,無加工無雪藏,好濃鵝味好鮮味,煙韌既鵝腸有少少肥膏就更加香,少見好味!🤟🏻新鮮雞子雞子唔係粒粒一樣色,證明真係新鮮既,大粒肥嘟嘟,一咬啲汁係口入面爆發出黎,綿滑幼細,滋補到爆!👏🏻黑柏葉新鮮既柏葉牛味突出,爽脆既口感,配上鮮咸既麵豉湯更好食!
👍🏻丹波赤麵豉味噌蝴蝶腩湯
☝🏻極品第一刀

🤘🏻新鮮鵝腸
🤟🏻新鮮雞子
👏🏻黑柏葉

新鮮既柏葉牛味突出,爽脆既口感,配上鮮咸既麵豉湯更好食!