2024-10-20
嚟到位於銅鑼灣百樂中心8樓嘅我要烤魚,一聽個名就知道呢度嘅主角係烤魚啦。餐廳裝修幾簡約,坐落幾舒適。而食物種類方面都唔少,除咗烤魚之外,仲有打邊爐嘅火鍋配料串燒熟食等等選擇,而且餐廳依家仲做緊啤酒買一送一優惠。-烤魚未到之前我哋先食咗啲熟食先,我哋叫咗焗蠔、雞翼、茄子、牛舌串。焗蠔幾新鮮,上面鋪滿蒜蓉,又香又惹味,茄子都不得了,同樣勁多蒜,而且燒得啱啱好,茄子配蒜蓉果然係經典。我哋叫咗重慶麻辣口味嘅清江魚,條魚肉質非常之滑,而且骨少,食得好過癮。味道方面我哋係叫咗小辣,辣度我覺得啱啱好,食得非常滋味,後面加咗湯再打邊爐都非常惹味。除咗配菜之外我哋另外仲加咗鴨血,果然麻辣火鍋一定要咁樣配搭。食完熟食,再食完烤魚,當然要再打過邊爐啦。經過烤魚之後,個湯底真係非常鮮味,而且仲有重慶麻辣嘅風味。我哋輕輕叫咗兩款,分別係牛小排(半份)同皇帝菜。牛小排真係好驚喜,雪花分布好均勻好靚,識落口非常有牛味,而皇帝菜都好鮮嫩。整體餐廳食物質素好唔錯,而且價錢都幾抵,啱晒同幾個朋友一齊過嚟Chill下。-