2024-11-04
今次就嚟到銅鑼灣嘅「燒肉之殿堂」,順便睇吓係咪真係殿堂級咁正!🔥 今次主要係佢哋嘅夜宵優惠,睇吓抵唔抵食先! 夜晚優惠抵唔抵?🤑😎一入到去就見到張大大嘅海報,寫住「夜割食引」,8:30後大割引,大部份價錢$22起‼️星期一至日晚上8:30後有激安割引價!嘩,睇落好似好抵咁喎!🤩 我哋叫咗幾款燒肉,好似厚切牛舌、A4和牛肩胛赤身同埋西班牙橡果薄切黑毛豬腩咁,仲叫咗啲小食同飲品。睇返張相,如果夜晚去食,真係幾吸引!而且仲有多款打卡拼盤及二人套餐人均$300,啱晒同朋友開心share! 厚切牛舌:入口即溶🤤講到燒肉,梗係要試吓佢哋嘅厚切牛舌啦!牛舌切得夠厚,燒完之後外脆內嫩,肉汁豐富,真係入口即溶!😋 絕對係必點之選!和牛肩胛赤身:肉味濃郁🥩至於A4和牛肩胛赤身,肉味就比較濃郁,油脂分佈平均,口感都唔錯!👍 不過如果鍾意食油脂多啲嘅朋友,可以試吓其他部位,例如牛板腱薄燒或者汁燒封門柳。薄切豬腩:驚喜之作🐷😎薄切豬腩都幾有驚喜!豬腩薄切,燒完之後香脆可口,而且油脂唔會太膩,值得一試!👏小食飲品:不過不失 🤷♀️小食方面,我哋叫咗蒜燒珍寶生蠔、清酒煮蜆同埋殿堂玉子飯。生蠔都幾新鮮,不過蒜蓉味可以
夜晚優惠抵唔抵?🤑😎
厚切牛舌:入口即溶🤤
和牛肩胛赤身:肉味濃郁🥩
薄切豬腩:驚喜之作🐷😎
小食飲品:不過不失 🤷♀️
小食方面,我哋叫咗蒜燒珍寶生蠔、清酒煮蜆同埋殿堂玉子飯。生蠔都幾新鮮,不過蒜蓉味可以再濃啲。清酒煮蜆就中規中矩,冇乜特別。殿堂玉子飯就比較普通,可以skip咗佢。飲品方面,我哋叫咗古冰鳳菠蘿柚子蘇打同埋玫瑰玉林,味道都唔錯,幾 refreshing!🍹 記得佢哋嘅沖繩生啤係買一送一㗎!🍻