好有特色一間cafe,由個名開始已經feel到佢既玩味感😂佈置都好有特色,有種英倫復古風,會見到入面牆身既位置大大隻字寫住So RIch So Lonely,好正😂餐牌都好特別,唔係普通cafe菜,有啲泰式元素,例如有冬蔭功飯、芒果糯米飯甜品等等。今次黎試既野都係出面食唔到,突破平時既框架既菜式~有驚喜得黎又真係幾好食,個人覺得值得回訪😋 1⃣️鵪鶉蛋肉鬆比薩($148) 好特別既pizza~每一塊pizza上面都有熟左既鵪鶉蛋,配上面頭厚厚既肉鬆,同埋啲焗好既芝士,整體好味覺上既新體驗,但係係好食既😳pizza邊邊味好脆,中間既位置都係薄既,唔會好厚麵粉既feel👍  2⃣️蟹肉抹茶白咖喱米通($118) 見到抹茶x咖喱呢個組合就覺得好特別,要試!食落抹茶味其實唔出,不過蟹肉同咖喱放埋一齊又係正既~蟹肉都幾多,入面仲有啲蘿蔔,個汁𢳂上塊脆脆既米通食,都幾特別。  3⃣️黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利麵($148) 呢個好好食!咸蛋黃存在感好足!係起沙既質感,意粉每一條都沾滿咸蛋黃!邪惡!入面仲有好多切粒既菇菇,加上面頭一大隻虎蝦,好食!  4⃣️士多啤梨玄米茶奶昔($58) 士多啤梨酸酸甜甜,仲有啲切
1⃣️鵪鶉蛋肉鬆比薩($148)
鵪鶉蛋肉鬆比薩
2⃣️蟹肉抹茶白咖喱米通($118)
蟹肉抹茶白咖喱米通
3⃣️黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利麵($148)

黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利麵
4⃣️士多啤梨玄米茶奶昔($58)

士多啤梨玄米茶奶昔
士多啤梨酸酸甜甜,仲有啲切片士多啤梨賣相好靚。最中意既係面頭既玄米茶奶蓋~好thick好香茶味🍵
5⃣️季節濃茶焦糖布丁($68)
泰茶味道夠香,係甜甜既泰國風味,但係擺落布丁我覺得唔會太甜。布丁係動L同埋滑身既🍮
季節濃茶焦糖布丁
士多啤梨玄米茶奶昔